Luchtfoto van de twee appartementencomplexen
Luchtfoto van de twee appartementencomplexen ignace.nl

Bouw appartementencomplexen De Nieuwe Haghe I & II afgerond

Nieuwbouw

AMERSFOORT De bouw van de twee appartementencomplexen op de locatie van het voormalige Sportfondsenbad aan de Bisschopsweg in Amersfoort is gereed. Vrijdag 16 juli overhandigde ontwikkelende bouwer Trebbe de sleutels van De Nieuwe Haghe I & II  aan Omnia Wonen. De woningcoöperatie adverteert vanaf donderdag 22 juli de 42 appartementen die bestemd zijn voor de sociale verhuur.

Mensen die geïnteresseerd zijn, dienen bij WoningNet regio Eemvallei ingeschreven te staan als woningzoekende. Zij kunnen zich via de website aanmelden voor de woningen wanneer zij aan de beschreven voorwaarden voldoen. Directe inschrijving via Omnia Wonen is niet mogelijk. Naar verwachting worden medio september de sleutels overhandigd aan de eerste bewoners.

DUURZAAM De 42 appartementen worden uitgevoerd in drie verschillende types, kennen een gebruiksoppervlak van ongeveer 60m2 en zijn bestemd voor de sociale verhuur. Mede door de liften in de gebouwen zijn de appartementen geschikt voor een brede doelgroep. Het pand is gasloos: alle appartementen zijn voorzien van een eigen warmtepompboiler.

WONEN Projectleider Jeroen Demmers: ,,Wij vinden het belangrijk dat er voldoende sociale huurwoningen in Amersfoort beschikbaar zijn. Samen met de gemeente zijn we hard aan de slag gegaan om de woningnood te verminderen. Een aansprekend voorbeeld hiervan is dit fantastische project in een van de mooiste buurten van Amersfoort. We ontwikkelen hier met een reden, want net als de gemeente vindt Omnia Wonen inclusieve wijken met een diversiteit aan bewoners heel belangrijk. Wij gunnen het onze huurders om te wonen op een plek als deze. Wonen gaat hierbij over zo veel meer dan stenen, het gaat ook over je thuis voelen in de wijk. En vanuit een veilige en solide thuisbasis volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dat is wat dit werk voor mij de moeite waard maakt.’’

GESCHIEDENIS ,,De twee appartementencomplexen dragen de naam De Nieuwe Haghe I & II. Deze naam is een eerbetoon aan het verleden. Het gebied waar de complexen worden gebouwd, werd van de middeleeuwen tot in de 19de eeuw Oude Haghe genoemd. Door dit om te vormen naar de huidige tijd ontstond de naam De Nieuwe Haghe I & II. Een naam die verwijst naar de historie van het gebied en tegelijkertijd goed aansluit bij de kwaliteit van de woningen die gerealiseerd zijn,’’ meldt de organisatie.

advertentie
advertentie