Monique Govers neemt na zes jaar afscheid van Omnia Wonen.
Monique Govers neemt na zes jaar afscheid van Omnia Wonen. Maureen van Goethem / MC4DESIGN
Ondernemer in beeld

Omnia Wonen; Geen onbekende in Amersfoort

21 april 2021 om 13:15 Zakelijk

AMERSFOORT Monique Govers (57) is de afgelopen zes jaar in dienst als directeur-bestuurder van Omnia Wonen. Met ingang van 15 mei a.s. gaat zij beginnen aan een andere uitdaging bij een zorgorganisatie. In dit interview deelt zij graag hoe Omnia Wonen er nu voorstaat.

Govers is al vanaf 1990 actief in de volkshuisvesting. Onder haar leiding ontplooide Omnia Wonen zich naar een volkshuisvester met meer lokale binding.
Omnia Wonen is van oudsher (1922) een woningcorporatie voor onderofficieren van het leger in en rondom Amersfoort. Tegenwoordig is Omnia Wonen een landelijk opererende corporatie en huisvest een kleine 20.000 mensen in circa 9.000 woningen in 13 gemeenten, waaronder Amersfoort. ,,Wij zijn volkshuisvesters en zorgen ervoor dat mensen met een laag inkomen goed en betaalbaar kunnen wonen’’, vertelt Govers.

Omnia Wonen zet zich graag in voor mensen met een bijzondere woonvraag. Een mooi voorbeeld is ‘De Pionier’, een bijzonder project waar jongvolwassenen van verschillende achtergronden samen wonen op de hoek van de Amsterdamseweg en de Geldersestraat. Govers: ,,Dit realiseren wij samen met woningcorporatie Portaal. Hier maken we de combinatie van vragende en dragende bewoners. Dragende bewoners zijn bereid om anderen van dienst te zijn. Men staat er nooit alleen voor.’’

MOOIE PROJECTEN Omnia Wonen heeft aan de oproep van de gemeente Amersfoort, om vaart te zetten achter de bouw van sociale huurwoningen, gevolg gegeven. Er is grote vraag naar sociale huurwoningen, die Omnia Wonen graag actief te lijf wil gaan. Er zijn een aantal mooie projecten in Amersfoort net opgeleverd, worden nog gebouwd of al bijna gereed. Zoals het project Soesterhof. Op dit duurzaam wonen-project zorgt Omnia Wonen voor de verhuur van de 12 sociale huurwoningen. En eind december heeft Omnia Wonen, samen met de twee andere Amersfoortse corporaties (Portaal en de Alliantie), 80 huurwoningen overgenomen van woningcorporatie Mooiland in Amersfoort. Het oude Sportfondsenbad aan de Bisschopsweg is gesloopt en precies op die plek rijzen twee gloednieuwe appartementencomplexen, De Nieuwe Haghe I & II: 42 appartementen voor sociale huurders.

Wonen gaat over meer dan stenen, het gaat ook over je thuis voelen in de wijk

SAMEN AAN DE SLAG Juist door de samenwerking met gemeenten, gebiedsontwikkelaars (BPD) en andere corporaties, zet Omnia Wonen zich in om wonen voor iedereen betaalbaar en bereikbaar te houden. ,,Wij vinden het belangrijk dat er voldoende sociale huurwoningen beschikbaar zijn. Wonen gaat over meer dan stenen, het gaat ook over je thuis voelen in de wijk. Daarom blijven wij altijd op zoek naar lokale samenwerkingen.’’ Govers beaamt dat het gezien corona ‘een rottijd’ is om afscheid te nemen, maar heeft er alle vertrouwen in dat haar opvolgster de huidige visie, samenwerkingen en ontwikkelingen zal continueren. Zij draagt het stokje voorlopig over aan Jantine Clasie.

Meer informatie op: www.omniawonen.nl.

Door Maureen van Goethem

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie