Afbeelding
pixabay

Vierhonderd nieuwbouwwoningen in Parkweelde

30 maart 2021 om 12:58 Nieuwbouw

AMERSFOORT Aan de Magelhaenstraat en in de directe omgeving staan volgens de gemeente en woningcorporatie de Alliantie 224 appartementen die niet meer voldoen aan de wensen van deze tijd. Dat geldt ook voor zestien woningen aan de Leif Eriksonsstraat. De gemeente en de Alliantie hebben overeenstemming bereikt dat er op deze plek zo’n vierhonderd nieuwbouwwoningen komen met bijbehorende parkeerplaatsen.

Om het woningaanbod in de wijk gevarieerder en evenwichtiger te maken worden er van de vierhonderd woningen ongeveer 320 in de sociale huur gebouwd (voornamelijk twee- en driekamerwoningen) en tachtig woningen in het middensegment huur. In totaal worden er zo’n 337 appartementen gebouwd en circa 63 eengezinswoningen.

Om deze ontwikkeling definitief mogelijk te maken hebben de Alliantie en gemeente onlangs een overeenkomst gesloten. Naar verwachting start de bouw van de eerste deelfase in het vierde kwartaal van dit jaar. Om de woningen te kunnen bouwen moest het bestemmingsplan worden aangepast. Het ontwerpbestemmingsplan heeft tot 20 januari 2021 ter inzage gelegen. De gemeenteraad heeft op 23 maart het bestemmingsplan vastgesteld.

PARKWEELDE Parkweelde maakt deel uit van Amersfoort Vernieuwt. Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort en de woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Het doel is om het leven in de wijken op veel gebieden prettiger te maken.

Vanaf begin 2000 zijn de ontwikkelingen van Parkweelde gestart. Als eerste is Parkweelde 1 ontwikkeld het gebied tussen de Adventkerk, centrum De Drietand en de Hudsonstraat). Als tweede Parkweelde 2 (aan de Van Randwijcklaan). Er zijn zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd. Parkweelde 3 is het laatste deel van deze gebiedsontwikkeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie