De woningen aan het Belijnhof.
De woningen aan het Belijnhof. Mooiland

Portaal, Alliantie en Omnia nemen tachtig woningen Mooiland over

16 november 2020 om 10:18 Wonen

AMERSFOORT Portaal, de Alliantie en Omnia Wonen nemen eind december tachtig huurwoningen in Amersfoort over van woningcorporatie Mooiland. Alle drie de corporaties zijn werkzaam in Amersfoort. ,,Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname. Voor de bewoners blijven huur en service gelijk”, melden de corporaties.

Het gaat om zes appartementen aan de Schimmelpenninckstraat, veertig eengezinswoningen aan het Jachthoornpad, Klarinetpad en Piccolopad; 24 eengezinswoningen aan de Firapeelstraat, Belijnhof en Grimbeertstraat en tien appartementen aan de Drieringensteeg in Amersfoort.

VERSNIPPERD Woningcorporatie Mooiland was in 2016 nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Buiten dit kerngebied is het bezit van Mooiland sterk versnipperd. ,,Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor de huurders in de wijk.” In 2016 heeft Mooiland daarom de ingrijpende keuze gemaakt om zich uit grote delen van Nederland terug te trekken. 

DEZELFDE DOELGROEP Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: ,,Wij zijn blij met de verkoop van de woningen in de gemeente Amersfoort aan Portaal, de Alliantie en Omnia Wonen. Zo blijven de woningen behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Als regionaal verankerde organisaties weten zij wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie