Huurdersbelangenorganisaties laten stem huurders luider klinken

17 jan 2022, 12:17 Wonen
Hestia
Huurdersbelangenorganisaties Amersfoort onder de noemer GHOA werken sinds enige tijd nauw samen.Op de foto van links naar rechts: Rinus van Norde,  Wil van Dasler en Paul Smith
Huurdersbelangenorganisaties Amersfoort onder de noemer GHOA werken sinds enige tijd nauw samen.Op de foto van links naar rechts: Rinus van Norde, Wil van Dasler en Paul Smith

AMERSFOORT Amersfoort moet haast maken met het bouwen van sociale huurwoningen. De tijd van praten is voorbij, vinden de drie Amersfoortse huurdersbelangenorganisaties SHOW, Hestia en HBVA. Ze werken nauw samen onder de naam GHOA (Gemeenschappelijke Huurdersorganisatie Amersfoort) om de stem van 16.000 huurders luider te laten klinken.

Reikhalzend kijken ze uit naar de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart. Waar de huurdersbelangenorganisaties op hopen? Op politieke daadkracht vooral.

,,Op de manier zoals we nu in Amersfoort bezig zijn, werken we de ellenlange wachtlijsten voor huurders niet weg’’, zegt Rinus van Norde stellig. Volgens de bestuurder van stichting huurdersbelangen SHOW (van en voor huurders van Omnia) wordt er veel g..