Afbeelding
Pixabay

Onderzoeksresultaten naar effecten van windmolens in Amersfoort bekend

7 december 2022 om 15:51 Natuur en milieu

AMERSFOORT De effecten van windmolens in Amersfoort op het gebied van geluid, slagschaduw, ecologie en veiligheid blijven allemaal binnen de wettelijke normen, zo blijkt uit onderzoek dat de gemeente Amersfoort heeft laten doen. Hierbij werd onderzoek gedaan naar de realisatie van twee windmolens aan de westrand van bedrijventerrein Isselt. 

Energiecoöperatie Samen Energie wil met het project ‘Soesterwijkwiek’ in 2027 twee windmolens realiseren aan de westrand van het bedrijventerrein. Na een periode van voorbereidend werk, werd de afgelopen periode een onderzoek uitgevoerd. Over de uitkomsten van het onderzoek worden inwoners van Soest en Amersfoort nog verder geïnformeerd door de gemeente. Hierbij zullen zij ook vragen mogen stellen en reacties mogen geven op informatiemiddagen en -avonden in december en januari.

NATUURCOMPENSATIE Ook is er onderzoek gedaan of er mogelijkheden zijn voor de plaatsing van windmolens voor de Poort van Amersfoort (bedrijventerrein de Hoef), het gebied Vlasakkers langs het spoor en langs de A28, ter hoogte van de Leusderheide. Op de laatste twee locaties zou zogeheten natuurcompensatie nodig zijn. De verwachting is dat er begin 2023 meer duidelijkheid is over het vervolg van dit traject. Er is in deze gebieden nog geen sprake van een concreet initiatief. 

De Stad Amersfoort app
De Stad Amersfoort heeft nu ook een app! Al het (lokale) nieuws altijd binnen handbereik. Download hier de gratis app voor Android of iOS.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie