Schone energie: minder biomassa en zonnevelden, dus toch maar windmolens?

29 jul, 17:38 Politiek
Een artist impression van bedrijventerrein Isselt met twee windmolens.
Soesterwijk Wiek
Soesterwijk Wiek

AMERSFOORT Als alle plannen voor plaatsing van windmolens doorgang vinden, verandert de skyline van Amersfoort en omgeving aanzienlijk. In en rondom de stad komen dan veertien windmolens, waarvan een deel 210 meter hoog kan worden, meer dan twee keer zoveel als de Onze Lieve Vrouwetoren. Het is echter nog onduidelijk of deze windturbines er gaan komen.

Vanuit de Provincie Utrecht wordt druk uitgeoefend om flink wat windmolens te gaan plaatsen. Nederland kampt - net als de rest van de wereld - met een klimaatcrisis. Het land is daarom ingedeeld in regio’s die elk hun bijdrage moeten leveren. De RES-regio Amersfoort (RES staat voor Regionale Energie Strategie) blijft volgens de provincie achter bij andere delen van het land. Aan de slag dus.

De gemeente antwoordde onlangs dat drie locaties geschikt worden geacht: bedrijventerrein Isselt, meerdere plekken langs de A28 - niet ver van de dierentuin, maar ook in de buurt van Kamp Amersfoort - en de ‘Poort van Amersfoort’. Dat laatste is een statige benaming van de bedrijventerreinen De Hoef en Vinkenhoef. De Hoef wordt nu deels omgebouwd tot ..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.