Coalitieakkoord: rondweg, windmolens én nieuw stadhuis, maar met beleid

1 jul, 14:17 Politiek
Jeroen de Valk
Astrid Janssen en Nadya Aboyaakoub-Akkouh, wethouders namens GroenLinks.
Astrid Janssen en Nadya Aboyaakoub-Akkouh, wethouders namens GroenLinks.

AMERSFOORT De westelijke rondweg en windmolens - Amersfoort gaat ze krijgen, maar wel in aangepaste vorm. Dit vertelde Christian van Barneveld, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, na afloop van de presentatie van het coalitieakkoord op vrijdagochtend 1 juli aan de verslaggever. Zijn uitleg was zinvol, aangezien de presentatie grotendeels in algemene termen had plaatsgevonden.

Een duurzame en gezonde stad met voldoende inspraak voor de burger; dat willen we allemaal wel en daar zal geen zinnig mens tegen zijn. Daarom schoot de verslaggever hem even aan. De PvdD wil zo min mogelijk asfalt en zoveel mogelijk groen, dus hoe doe je dat met die rondweg? De ChristenUnie was daar juist vóór. Het CDA is sceptisch over windmolens binnen de gemeente. Maar GroenLinks vindt dat we ons zo’n standpunt, gezien de ernst van de klimaatverandering, niet kunnen veroorloven.

Hoe nu verder, nu PvdD, CU en CDA alle drie in de coalitie zitten? Van Barneveld, over de geplande westtangent: ,,We gaan ons concentreren op een veilige en vlotte spoorwegovergang bij de dierentuin. Als we daar een fietstunnel aanleggen, vergroten we de veili..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.