Afbeelding
365press

NS-baas Koolmees zegt sorry na roken op ‘rookvrij’ stationsplein Amersfoort

11 december 2023 om 14:15 Mensen

AMERSFOORT (ANP) President-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) biedt zijn excuses aan voor roken op een plek waar dat niet mag. De NS-baas werd zondagmiddag door een persfotograaf vastgelegd met een sigaret in zijn hand bij de ingang van station Amersfoort Centraal. Roken is daar sinds november vorig jaar verboden.

Dat niet alle burgers het ‘rookvrije’ respecteren of niet herkennen is niet ondenkbaar, maar dat de president-directeur van de NS op ‘zijn’ rookvrije stationsplein zondag een peukje opsteekt is toch wel vreemd.

,,Deze foto van mij helpt natuurlijk niet bij het rookvrij maken van het stationsplein in Amersfoort”, zegt Koolmees in een reactie. ,,Vreselijk stom van me, dat had ik daar niet mogen doen. Mijn excuses. Stoppen met roken staat bovenaan mijn lijst met goede voornemens en dit is een extra reden om daar werk van te maken.”

Vorig jaar november 30/11 verklaarde Micheline Paffen Zeenni het stationsplein rookvrij. Maar er wordt nog veel gerookt, en daar wordt door de gemeente actie op ondernomen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie