,,Arthur denkt altijd aan mij. Dat merk ik,” zegt Desten. ,,Hij komt vaak met ideeën voor een activiteit."
,,Arthur denkt altijd aan mij. Dat merk ik,” zegt Desten. ,,Hij komt vaak met ideeën voor een activiteit." Nita Hilberdink

Vrijwilliger bij Coach en Cootje; ,,Aandacht geven is al genoeg”

29 december 2021 om 08:45 Mensen

AMERSFOORT Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Nationaal Jaar van de Vrijwillige Inzet. Indebuurt033 licht daarom maandelijks een vrijwilliger uit die zich inzet voor een Amersfoorts initiatief. Deze maand staat in het teken van jeugd.

Arthur de Bruin (38 jaar) is al zes jaar vrijwilliger bij Coach en Cootje. ,,Op een positieve manier een bijdrage leveren aan een kind in Amersfoort die aandacht nodig heeft maar thuis die aandacht niet voldoende kan krijgen, is voor mij de reden geweest om vrijwilliger te worden bij Coach en Cootje.”

LEUKE DINGEN DOEN ,,Als vrijwilliger maak ik eens in de twee weken een afspraak met Desten (12 jaar). Samen doen we leuke dingen zoals voetballen, een ijsje halen, free runnen of even de stad in. We lachen veel samen, ik luister vooral en geef aandacht. Soms geef ik advies als Desten een vraag heeft, maar zijn problemen oplossen, dat kan en hoef ik niet. Ik ben geen hulpverlener maar vrijwilliger. Mijn belangrijkste taak is er voor hem te zijn.”

Arthur zorgt ervoor dat ik de stress van thuis even kan vergeten

Desten is ook aangeschoven bij het gesprek. ,,Ik hou van mijn moeder, maar door omstandigheden is het niet altijd gezellig thuis. Arthur zorgt ervoor dat ik de stress van thuis even kan vergeten. Dat is voor mij heel belangrijk. Ik kijk echt uit naar onze afspraak. Alles kan ik aan Arthur vertellen, hij luistert maar vertelt niets door. Vaak vertel ik niet zo veel. Ik wil dan gewoon lekker voetballen, lol maken, lachen en de problemen vergeten. Dat kan met Arthur”, zegt hij.

,,Ik heb zelf een gezin met jongere kinderen en heb er bewust voor gekozen om andere kinderen bij te staan die het moeilijk hebben. Het zijn ook twee verschillende werelden. Het leven van Desten is anders dan het leven dat mijn kinderen hebben. Door naar hem te luisteren kan ik hem het gevoel geven dat hij er mag zijn. Hij krijgt er meer zelfvertrouwen door”, aldus Arthur.

,,Arthur denkt altijd aan mij. Dat merk ik,” zegt Desten. ,,Hij komt vaak met ideeën voor een activiteit. En toen ik jarig was, kwam hij ook op visite. Ik weet dat hij het leuk vindt om met mij te voetballen, want hij is vrijwilliger. En vrijwilligerswerk doe je omdat je het leuk vindt.“

WAARDEVOLLE INVULLING ,,Aandacht geven aan een kind die het nodig heeft, kost geen moeite. Het levert wel heel veel op. Voor mij is mijn vrijwilligerswerk een waardevolle invulling van mijn tijd”, zegt Arthur.

Coach en Cootje is altijd op zoek naar vrijwilligers. Meer informatie over Coach en Cootje lees je hier: indebuurt033.nl/kind-gezin/maatjes-coaching-jeugd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie