Afbeelding
ANWB AutoMaatje Amersfoort

Vijf Jaar ANWB Automaatje Amersfoort

28 maart 2024 om 13:55 Lokaal Deel je nieuws

Op woensdag 6 maart 2024 vierde ANWB Automaatje Amersfoort haar vijfjarig jubileum met een feestelijke bijeenkomst in Houtrust in Hooglanderveen, compleet met een smakelijk buffet en feestelijk gebak. Het was een avond vol verbinding en waardering, waar de Automaatjes en matchmakers samenkwamen om deze mijlpaal te vieren.

De opkomst was indrukwekkend, en het was een uitgelezen kans voor de vrijwillige chauffeurs en matchmakers om elkaar persoonlijk te leren kennen en verhalen te delen.

Het bestuur van Automaatje Amersfoort greep de gelegenheid aan om alle vrijwilligers en de coördinatoren hartelijk te bedanken voor hun toewijding en inzet gedurende de afgelopen jaren. De groei van AutoMaatje Amersfoort benadrukt de enorme behoefte aan deze vorm van vervoer en de waarde ervan voor de lokale gemeenschap.

Tijdens de viering sprak Burgemeester Bolsius vol lof over Automaatje en haar rol in het vergroten van mobiliteit en het versterken van gemeenschapsbanden. Hij benadrukte hoe essentieel dit initiatief is voor het welzijn van de minder mobiele inwoners van Amersfoort.

Peter Leonhart van de ANWB voegde hieraan toe door te onderstrepen hoe belangrijk Automaatje is voor de samenleving als geheel. Hij prees de vrijwilligers voor hun onschatbare bijdrage aan dit initiatief. Als blijk van waardering ontvingen alle vrijwilligers een attentie van de ANWB.

Het was een zeer geslaagde avond, waarin de kracht van vrijwilligerswerk en gemeenschapsbetrokkenheid duidelijk naar voren kwam.

ANWB Automaatje Amersfoort staat voor meer dan alleen vervoer; het draait om het bevorderen van sociaal contact en het ondersteunen van de minder mobiele inwoners. AutoMaatje vindt dat vervoer nooit een reden kan en mag zijn om niet naar een activiteit of afspraak te kunnen wanneer dit wel noodzakelijk of gewenst is. Om te zorgen dat iedereen mee kan (blijven) doen, kunnen inwoners van gemeente Amersfoort, binnen de doelgroep van AutoMaatje maar met een laag inkomen, sinds kort ook via IndeBuurt033 een rit aanvragen. Hiervoor kan contact opgenomen worden met Indebuurt033. Om deze ritten te kunnen bekostigen heeft AutoMaatje een donatie ontvangen van een fonds. 

Met het vijfjarig jubileum achter de rug, kijkt Automaatje Amersfoort vol vertrouwen naar de toekomst, wetende dat ze blijven bijdragen aan het welzijn en de verbondenheid van de inwoners van de gemeente Amersfoort. 

Meer informatie of meedoen?

Telefoon: 06 537 007 84 (maandag t/m vrijdag van 9:00 - 12:00 uur) 

E-mail: automaatje.amersfoort@gmail.com 

www.automaatje-amersfoort.nl                    

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie