Bij de opening waren er op de Rondweg nog geen stoplichten geplaatst en moesten voetgangers oversteken op zebrapaden.
Bij de opening waren er op de Rondweg nog geen stoplichten geplaatst en moesten voetgangers oversteken op zebrapaden. P.J. Molendijk
In beeld

Amersfoort Toen en Nu: Rondweg

7 november 2021 om 14:00 Historie

AMERSFOORT Hoe veranderde onze stad de afgelopen jaren? Sloop en nieuwbouw gaat nooit ongemerkt voorbij, maar het beeld van toen verdwijnt toch snel van ieders netvlies en uit het geheugen. In samenwerking met Amersfoort Toen en Nu kijkt de redactie wekelijks even over de schouder.

In oude ansichtkaartboeken van Amersfoort zijn vele foto’s te vinden van het plantsoen en de gracht waar tegenwoordig de Stadsring loopt, maar zelden worden foto’s getoond van de Stadsring ten tijde van de opening. Op deze foto uit 1960 zien we de Stadsring, destijds nog Rondweg geheten, ruim een jaar na de opening. Met de aanleg van de Rondweg werd begonnen in 1956 nadat de plannen al in 1949 gemaakt waren. Tegenwoordig is het niet meer voor te stellen, maar bij de opening waren er op de Rondweg nog geen stoplichten geplaatst en moesten voetgangers oversteken over zebrapaden. Het gebouw in aanbouw, was de Nutsspaarbank die werd geopend op 12 november 1960. Het werd op de plaats gebouwd van de oude Nutsspaarbank die werd gesloopt in 1958. Het nieuwe gebouw heeft slechts 25 jaar dienstgedaan en werd in 1985 vervangen door het nieuwe bankgebouw waar we tegenwoordig restaurant Koi vinden. De villa rechts werd kort na het maken van de foto gesloopt.


Het gebouw heeft slechts 25 jaar dienstgedaan en werd in 1985 vervangen door het nieuwe bankgebouw waar we tegenwoordig restaurant Koi vinden. (Foto: David de Vries)

Meer oude foto’s zijn te vinden op het Instagramaccount Amersfoorttoenennu.  
Meer informatie: https://www.amersfoorttoenennu.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie