Afbeelding
Peter Putters h/o de noem fotografie amersfoort

Amersfoort World Jazz Festival extra toegankelijk met speciale tickets

29 juli 2022 om 17:30 Evenementen

AMERSFOORT Dit jaar vindt Amersfoort World Jazz Festival plaats van 4 t/m 14 augustus. In de historische binnenstad van Amersfoort wordt een avontuurlijk programma van meer dan 100 concerten aangeboden op binnen- en buitenpodia.

Het Amersfoort World Jazz Festival wil voor iedereen toegankelijk zijn. In samenwerking met HandicapNL zet de organisatie extra stappen naar een toegankelijk, inclusief festival. Extra diensten en faciliteiten zijn aanwezig op zaterdag 13 en zondag 14 augustus rondom het programma op het Lieve Vrouwekerkhof. 

EXTRA CARE Deze zijn beschikbaar voor alle bezoekers met een Extra Care ticket voor één of meerdere concerten op het plein. Ook andere festivalbezoekers met een beperking kunnen hiervan gebruik maken. Door middel van het zorgbehoeftenformulier kan de bezoeker met een beperking aangeven welke zorg benodigd is.

Een Extra Care ticket verzekert de bezitter van een plaats vooraan bij het concert samen begeleider of  partner. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van medische ondersteuning, zowel wanneer dit vooraf is aangevraagd of wanneer het onverwachts nodig is tijdens het festival. Naast de toiletvoorzieningen in de horeca rondom het plein zal er ook een extra toegankelijke toiletunit aanwezig zijn.

PROFESSIONELE HULP Gedurende deze twee dagen zijn er vrijwilligers aanwezig van HandicapNL. Zij staan klaar om je vragen te beantwoorden en begeleiding te bieden waar en wanneer dat nodig is. Daarnaast staat een professioneel zorgteam klaar waar bezoekers terecht kunnen voor verpleegkundige hulp. Samen wordt een zorgeloze en onvergetelijke ervaring gecreëerd!

Dit project is geïnitieerd door de gemeente Amersfoort. Wethouder Micheline Paffen-Zeenni (toegankelijkheid): ,,Met een mooie samenwerking tussen Amersfoort Jazz, Handicap NL en de gemeente is dit prachtige muziekfeest nu voor álle muziekliefhebbers toegankelijk, zonder drempels. Naast de muziek nog een andere indrukwekkende line-up: vrijwilligers van HandicapNL die voor je klaar staan, professionele zorgverleners die hulp kunnen bieden waar nodig. En natuurlijk de gastvrije Amersfoorters van Amersfoort Jazz zelf. Iets waar álle evenementen hopelijk met veel interesse naar kijken. We waarderen het enorm dat ‘Jazz’ hier de kennis en kunde opdoet en het goede voorbeeld geeft van hoe we Amersfoort voor iedereen toegankelijk kunnen maken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie