Nicolo Richie Ambergris-Band
Nicolo Richie Ambergris-Band Amersfoort World Jazz Festival

Amersfoort World Jazz Festival maakt line-up bekend

Activiteiten

AMERSFOORT Het World Jazz Festival heeft de namen onthuld van de artiesten die het programma van het grote Jazzfestival in Amersfoort gaan vullen. Van 4 tot 14 augustus zal muziek van tientallen muzikanten klinken op binnen- en buitenpodia in de binnenstad. Het programma bestaat uit meer dan 100 concerten, dit jaar zijn er zowel betaalde als gratis concerten. 

Het festival is uitgegroeid tot de ‘biggest release party’ van Europa. Nederlandse artiesten zijn goed vertegenwoordigd, ongeveer 33 acts van Nederlandse bodem presenteren hun recente albums. Onder hen gevestigde namen als Bart Wirtz, Mehmet Polat, Johan Plomp en Ellister van der Molen, maar ook veel exponenten van The Next Generation zoals Thomas Pol, Jessica de Boer, Tijn Wybenga, Beryl Anne, Ragazzi en Dutch Jazz Collective. Tot de nieuwe generatie behoren ook internationale alumni van de Nederlandse conservatoria, zoals Hendrik Müller (uit Duitsland), Peter Somuah (Ghana) en Nicolo Ricci (Italië). De (binnen)concerten vinden plaats in de Observant, Podium Kosmik en Fluor.

LIEVE VROUWEKERKHOF Op het Lieve Vrouwekerkhof zijn van 11 tot en met 14 augustus concerten te horen van onder andere International Artists in Residence John en Gerald Clayton en een Toots Thielemans programma met Antonio Serrano. 


Antonio Serrano is te zien tijdens een programma op het Lieve Vrouwekerkhof. - Amersfoort World Jazz Festival

MONDRIAAN De Amersfoortse kunstenaar Piet Mondriaan, pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst, was een verknocht jazzliefhebber. In het kader van het Mondriaan jaar (150 jaar) vindt er in samenwerking met Kunsthal KAdE, in de neo-classicistische Elleboogkerk een bijzondere expositie plaats. Kunstenaar Gijs Frieling heeft de hele kerk voorzien van een enorme wandschildering. Kunstenaars duo Sander Breure en Witte van Hulzen maakt een installatie in het hart van de kerk. Tijdens Amersfoort World Jazz vindt hier op zaterdag een bijzonder optreden plaats met toonkunst van Coen Witteveen en Raven Kangee, spoken word van Monnik en poëzie van de Amersfoortse dichter Jacques de Waart.

advertentie