Afbeelding
Het Amersfoort World Jazz Festival

Amersfoort World Jazz Festival extra toegankelijk

26 juli 2022 om 12:56 Activiteiten

AMERSFOORT Het Amersfoort Jazz Festival heeft in samenwerking met HandicapNL extra stappen gezet naar een inclusief festival. De organisatie van het festival wil dat het Amersfoort Jazz Festival voor iedereen toegankelijk is.

Er zijn extra diensten en faciliteiten aanwezig op zaterdag 13 en zondag 14 augustus rondom het programma op het Lieve Vrouwekerkhof. Deze zijn beschikbaar voor alle bezoekers met een Extra Care ticket voor één of meerdere concerten op het plein. Ook andere festivalbezoekers met een beperking kunnen hier gebruik van maken. Door middel van het zorgbehoeftenformulier kunnen bezoekers met een beperking aangeven welke zorg ze nodig hebben.

Met een Extra Care ticket kunnen bezoekers met een beperking een plaats vooraan bij het concert krijgen samen met hun begeleider/partner. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van medische ondersteuning, zowel vooraf aangevraagd of wanneer het onverwachts tijdens het festival nodig is. Naast de toiletvoorzieningen in de horeca rondom het plein zal er ook een extra toegankelijke toiletunit aanwezig zijn.

Gedurende deze twee dagen zijn er vrijwilligers aanwezig van HandicapNL. Zij staan klaar om vragen te beantwoorden en begeleiding te bieden waar en wanneer dat nodig is. Daarnaast staat een professioneel zorgteam klaar waar men terecht kan voor verpleegkundige hulp.

Het Amersfoort World Jazz Festival zal van 4 tot en met 14 augustus plaatsvinden. In de historische binnenstad wordt een programma van meer dan honderd concerten aangeboden op binnen- en buitenpodia. De complete line-up is te vinden op www.amersfoortjazz.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie