Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester.
Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester. Rinus van Denderen
Column

D-Day(s)

6 juli 2022 om 10:30 Column

Het is te danken aan de razendsnelle reflex van de bestuurder die op enkele millimeters naast mij tot stilstand komt. Dat was absoluut niet nodig geweest als ik gewoon op mijn dooie akkertje naar de Koppelbrug was gefietst om de Inspiratieboot van Laurens Olieman door te laten. Maar hij zat in tijdnood, of ik effe snel kon openen.

Het verkeer op de Ringweg-Koppel staat stil voor de stoplichten. Uw stukkiesschrijver, met engeltje op zijn schouder, waagt de gok. Halverwege de weg springt het licht voor doorgaand verkeer op groen, de auto’s trekken op. Een bestuurder schrikt zich het lazarus als die ouwe gek net voor zijn auto opduikt. Hij remt, ik haal net het fietspad. Bij dezen mijn excuses aan de geschrokken bestuurder. Dit nooit meer!

Maar dan gebeurt er een uurtje later iets merkwaardigs. Als ik uit het brugwachtershuisje kom wordt er een flyer aan mij gegeven vanuit een langzaam rijdende auto. Op de flyer staat: ‘Return to the Lord’, een conferentie in de Immanuel Kerk. Het was tot mijn grote opluchting mijn tijd nog niet om de Heer te ontmoeten!

Dan kwamen er de afgelopen week nog enkele D-Days op mijn pad. Eerst doktersdag. Meld mij samen met mijn eega bij een opgewekte Anne Lont, uroloog in het Meander. Hij vervangt collega Tom Arends die aan het opereren is. Kort gesprekje want het was druk. Het gaat uitstekend met me. PSA is weer gezakt, nu naar 0,56. We spreken af om pas over een half jaar weer te bellen. Dus in december horen jullie pas weer hoe het met die krakkemikkige prostaat van mij gaat.

Dan waren er nog twee D-dagen, de Dias dagen met daarin een D66 momentje. Wat heeft de organisatie van Dias Latinos een dijk van een festival neergezet. Jaren heb ik moeten wachten op die ritmisch draaiende heupen en prachtig in de maat wiegende billen van uitgelaten dames uit de Caribische gebieden. Ontspannen gesprekjes gevoerd met Dias ambassadeur Jörgen Raymann en sympathiek breed lachend artistiek leider Lucas van Merwijk. Waar ik echter zeer over te spreken ben is Jan Kramer, gastheer voor de pers, die ons een groen bandje omdeed waarmee we de VIP-tent op het Lieve Vrouwekerkhof mochten betreden, kennismaakten met sponsoren, horecaondernemers en politici. Daar ontmoet ik kersvers D66 politica/jongste raadslid Lisa Overmars (22) die zich gezellig had genesteld naast D66 coryfeeën René van der Borch en (opnieuw) wethouder Willem Jan Stegeman. Als volleerd netwerker nipt ze aan een glaasje, prikt een olijfje, dipt chips in rode saus, luistert aandachtig. Heb haar kort gesproken, ga haar in de komende vier jaar zeker nog een keer voor de camera halen om haar politieke ambities te duiden. Dan eindig ik met een lief interview dat ik in de Joriskerk had met zangeres Giovanca Ostiana, wat een heerlijk mens is dat. Kortom het waren Dolle Daverende Dias Dagen.

Nu herstellen van kriebelkeeltje, gek hoestje en raar stemmetje!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie