Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester.
Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester. Rinus van Denderen
Column

Nieuwjaarswensen

Column

Zit op derde kerstdag dit stukkie te tikken. Kon nog geen afscheid nemen van mijn kerstoutfit, zit dus met kerstmuts, kerstsokken, kersttrui, kerstboxershort en kerstoorbellen krampachtig de kerstgedachte nog effe vast te houden terwijl ik de Top 2000 luister. 

Er wordt gebeld, voor de achtste keer vanmorgen staat er een bloemist voor de deur. Deze keer is het een biedermeier bloemstuk van de gemeente met een kaartje ‘Van harte gefeliciteerd met uw 50-jarig huwelijksfeest’, was getekend burgemeester Lucas Bolsius. Die man denkt ook werkelijk aan alles! Dat we dit mooie jubileum tot onze grote teleurstelling niet uitgebreid met familie en vrienden kunnen vieren maakt het wel zuur. 

In m’n laatste stukkie van 2021 wil ik graag mijn wensen voor het nieuwe jaar op papier zetten. Voor 2022 wens ik; Dat Serieus Request een herkansing krijgt met een dagelijks stampvolle Oliemolenhof. Dat de lipjes van de plastic vleeswarenverpakking nu eens netjes open gaan zonder gevloek. Dat die irritante prutlip wegblijft. Dat er geen bomen onnodig worden gekapt. Dat jullie al je vingers nog hebben op 1 januari. Dat jubilea en verjaardagen weer kunnen worden gevierd met dierbaren en vrienden om je heen. Dat de tandarts geen gaatjes, tandplak en tandsteen hoeft te behandelen. Dat er geen honden op stoepen schijten en katten wegblijven uit de tuin.

Dat mijn Prostaat Specifiek Antigeen (PSA) naar nul is gedaald. Dat al het zorgpersoneel er honderden euro’s op vooruit gaat. Dat ik nog lang mijn broek staand kan aantrekken. Dat er geen bagger en bedreigingen meer op sociale media worden geplaatst. Dat die geldverslindende rondweg gewoon wordt afgeblazen. Dat het nieuwe stadhuis écht niet meer dan 108 miljoen gaat kosten. Dat Hans Teeuwen en Hans Dorrestijn nu wel doorgaan in een uitverkochte Flint. Dat het Smartlappenfestival, Dias Latinos, Gaypride, Into theWoods, voetbalderby’s, Kannen & Kruiken, Struinen in de Tuinen, Gluren bij de Buren, Carnaval, Jazz en snuffelmarkten allemaal doorgaan met overal weer veel publiek, lekker ontspannen sfeertje en geen onvertogen woord. Dat de nieuwe gemeenteraad in maart een mooie afspiegeling van onze maatschappij is en het nieuwe stadbestuur de wensen van de Amersfoortse burger respecteert, luistert en met nieuw elan de komende vier jaar de stad gaat besturen. Dat er ook dit jaar weer meer kaartjes worden verstuurd want dat blijft toch de liefste traditie. Dat de Amersfoortse horeca, mede door onze massale steun tijdens deze dramatische lockdown, het hoofd boven water heeft weten te houden. Dat alle bushokjes heel zijn op 1 januari. Dat er géén digitale borrels, recepties en exposities meer worden georganiseerd maar uitsluitend fysieke bijeenkomsten met veel handenschudden, één zoen op elke wang, spontaan gemeende knuffels, schouderklopjes en humor veel humor in 2022.

Dat is toch niet te veel gevraagd! 


Joop de Keijzer 

advertentie