Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester.
Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester. Rinus van Denderen
Column

Happy Days

22 juni 2022 om 10:15 Column

,,Je bent geslaagd”, riep oncoloog van het Meander Medisch Centrum Geert Cirkel spontaan toen ik hem vertelde dat ik me net een eindexamen scholier voelde die bij de telefoon zit te wachten op het verlossende belletje van zijn school. 

Geert speelde het ad rem mee en feliciteerde me met de prima uitslagen van mijn bloedonderzoek. Alles zag er goed uit, PSA (Prostaat Specifiek Antigeen) gezakt naar 0,94. Had de waardes van een jonge vent. Blijf wel de bijwerkingen van het medicijn zoals opvliegers en buikvet houden en er bestaat een kans dat jullie mij binnenkort aantreffen in een pikante lingeriezaak om een setje bh’s aan te schaffen want bij sommige mannen kan borstontwikkeling ontstaan! Maar daar valt zeker mee te leven.

Heb samen met mevrouw De Keijzer op de bank een traantje weggepinkt en daarna het flesje witte wijn (Pinot Grigio) ontkurkt dat ik had gekregen van het echtpaar dat ik met mijn aangeboren geestdrift uitgebreid welkom had geheten in onze mooie haven. De eigenaar van het prachtige vaartuig ’Slane’ wilde me eigenlijk wat toestoppen maar omdat we al een hele tijd geen giften meer mogen aannemen bood hij mij dat heerlijke flesje wijn aan!

In mijn column van vorige week had ik volgens visboer de Graaf zijn collega verkeerd geschreven, het moest Ruizendaal zijn, en deed daarna met een vette knipoog een schaaltje zalmsalade in de fietstas van mijn eega. Kreeg van de week ook nog een berichtje van Bas van Nieuwenhuijzen de lijstenmaker dat hij weer een heel bijzondere opdracht had gekregen om in te lijsten, een tatoeage die was verwijderd bij een overleden persoon. En nu was hij bezig om een elektrische gitaar van een prachtige lijst te voorzien. 

Uw stukkiesschrijver, inmiddels opgezadeld met een kersenverslaving, beleeft de laatste dagen alleen maar mooie momenten en er zijn dagen zoals na dat telefoontje van Geert Cirkel dat ik dolgelukkig en met mijn hoofd in de wolken de hele dag loop te neuriën. Waar ik ook eindeloos van kan genieten zijn de zoete donkerrode kersen van Bloeidaal. Bij thuiskomst is de zak al voor de helft leeggegeten en blijft ervoor mijn echtgenote maar een schamel restje kers over. Moet, voor de kersentijd is afgelopen, duurt vijf tot zes weken, weer nodig terug naar die kersenkwekerij aan de Hogeweg. 

Wat me ook ontroerde was het mailtje van Mariel Beelaerts van Blokland aan de Coelhorsterlaan uit Hoogland die mij een hart onder de riem stak met haar lieve berichtje dat ze mij nog lang niet kwijt wil en ze hoopt vurig op nog vele mooie jaren in gezondheid en geluk.

Tot slot wilde ik nog vriendelijk aan mijn wederhelft vragen om tijdens het boodschappen doen een leesbrilletje mee te nemen. Het goddelijke onweerstaanbare lichaam van uw stukkiesschrijver, ruikt nu naar jasmijnblaadjes/hibiscus, werd namelijk van de week ingesmeerd met Dove douchegel in plaats van bodygel!  

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie