Joop de Keijzer in gesprek met Guy Smeeing, bestuurslid Smartlappenfestival.
Joop de Keijzer in gesprek met Guy Smeeing, bestuurslid Smartlappenfestival. Rodney Kersten

Column Joop de Keijzer: ‘Het was een voorproefje voor het Smartlappenfestival in de binnenstad van Amersfoort’

20 maart 2024 om 10:15 Column Columns Joop de Keijzer

Twee Motten

Het is inmiddels al weer een week geleden die officiële uitreiking van het smartsieraad in de Mannenzaal aan de Westsingel maar het (eenmalig?) optreden van het duo Bolsius/De Keijzer was een absolute wereldprimeur! Dit liveoptreden met het nummer ‘Twee Motten’ van Tom Manders (Dorus) sloeg in als een bom en is intussen al duizenden keren gestreamd.

Yvonne de Korte, kabinetschef van burgemeester Lucas Bolsius wordt de hele week al platgebeld met verzoekjes om optredens van dit tweetal en ook de boekingen zijn niet aan te slepen. Er zijn twee extra stagiaires aangenomen om alles in goede banen te leiden en Lucas kan niet meer over straat zonder te worden aangesproken. Neemt dan rustig de tijd voor selfies met Amersfoortse fans. Uw stukkiesschrijver is ook stomverbaasd over zoveel aandacht. Mevrouw De Keijzer heeft een speciale app aangemaakt waarop reacties, appjes, boekingen, interview verzoeken en foto’s met handtekeningen kunnen worden geplaatst.

De lekker ontspannen ‘volkszanger’ burgemeester Lucas Bolsius gaat ‘Engelbewaarder’ uit zijn hoofd leren

Effe serieus nu, het feestje van afgelopen woensdag was een voorproefje voor het Smartlappenfestival op 13/14 april in de binnenstad van Amersfoort. Vol spanning werd uitgekeken naar de bekende Nederlandse zanger/zangeres van het levenslied en toen iedereen zich begon af te vragen waar hij/zij bleef bleek hij al een kwartiertje binnen te zijn. Er werd daarna veel gegoogeld op volkszanger Rutger van Barneveld die met ‘Helena’ in 2013 een hit heeft gehad. Zijn optreden in de Mannenzaal werd een beetje een domper want hij was verkouden en had last van zijn keel dus het bleef bij wat interviews, op de foto met fans, proosten met een glaasje witte wijn en de belofte dat hij gaat knallen bij zijn podiumoptreden op 13 april op de Groenmarkt.

Gesprekje gevoerd met een lekker ontspannen ‘volkszanger’ burgemeester Lucas Bolsius die ook de komende tijd het veel beluisterde nummer ‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker uit zijn hoofd gaat leren want het is het lievelingsliedje van zijn dochter. Als ze naar Lourdes gaan moet Lucas in de auto de tekst foutloos mee kunnen zingen!

Yvonne van Eekelen was de creatieve geest achter de smartbroche die voor 5 euro te koop is, Rob Lampe praatte de avond aan elkaar en het muzikale duo ‘De Jongens’ (Peter Mohr & Jan Wunderink) zorgde voor een lekker smartlapsfeertje met hun aanstekelijke repertoire levensliedjes. Het bestuur van het Smartlappenfestival, Guy, Jos, Wout en Pascal, liepen te stralen en als Wim Sonnevelds ‘Aan de Amsterdamse grachten’ wordt gespeeld gaat het dak eraf als Amsterdamse grachten wordt vervangen door Amersfoortse grachten. Heerlijk sfeertje daar tot Guy in een overmoedige bui ‘Kali’ van Django Wagner gaat meezingen! De zaal valt kort stil, de microfoon wordt snel van hem afgepakt. Het mocht de pret niet drukken en de feestgangers namen al snel weer een slokje, stukkie kaas/worst/bitterbal of handje pinda’s!

Joop de Keijzer 

Meer columns van Joop de Keijzer vind je hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie