Joop in gesprek met Nynke Dekker.
Joop in gesprek met Nynke Dekker. Teun Boersen

Column Joop de Keijzer: ‘Allemaal kijken ze reikhalzend uit naar het Smartlappenfestival op 13 en 14 april’

13 maart 2024 om 10:15 Column Columns Joop de Keijzer

Rozen en Gladiolen

‘Mannen, laat ons toch met rust, mannen wordt eens bewust dat mannen geen haar beter zijn, dus mannen jullie tijd is voorbij’, zongen de dames van koor Rozen en Gladiolen vol overgave tijdens een spetterend optreden in theater De Lieve Vrouw afgelopen zondagmiddag.

Ook zangeres en percussioniste Djem van Dijk van het kwartet enthousiaste musici van ‘Bakelied’ deed een stevige vocale duit in het muzikale zakje bij dit hilarische nummer, zong luidkeels mee!

Heerlijke middag in de stampvolle zaal van dit knusse theatertje aan het Lieve Vrouweplein, waar de toeschouwers zich ook stevig lieten horen. De samenwerking ‘Rozen en Gladiolen’ en ‘Bakelied’ was een uitstekende keus want de chemie tussen de muzikanten en het koor was vanaf het eerste liedje ‘Adem mijn Adem’ (Peter Schaap) al voelbaar. De lol spatte ervan af bij Kees van den Hoogen (zang & gitaar), Marcel van der Schot (zang & accordeon), Erik van Loo (contrabas) en de eerder genoemde Djem van Dijk. Met heerlijke liedjes zoals ‘Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen’ (The Scene), ‘Door de wind’ (Miss Montreal), ‘Leun op mij’ (Ruth Jacott) en bij de klassieker ‘Iedere avond, iedere morgen’ (Ronnie Tober) werd door het publiek geestdriftig meegedeind, gingen de handjes de lucht in.

Het anderhalf uur durende optreden was mede te danken aan de tomeloze inzet van koorlid Nynke Dekker en haar lieverd Wout. Maanden was er geoefend, gerepeteerd, website moest bijgewerkt worden, teksten moesten op papier, zaal gereserveerd, kaartjesverkoop, rozen gekocht en liedjes worden uitgezocht. Chapeau voor deze kanjers en voor iedereen die dit optreden mede mogelijk heeft gemaakt. Na afloop van hun optreden lange wachtrijen voor de bar en massaal gezellig napraten over hun ervaring daar op dat podium en allemaal kijken ze reikhalzend uit naar het Smartlappenfestival op 13 en 14 april.  

Onder het genot van een zalige bokaal Grimbergen Dubbel keken maatje Peter en ik effe een stukkie terug van de gemaakte impressie. We zagen een ontspannen sfeertje met herkenbaar repertoire en alleen maar blije jolige gezichten!

Sluit af met kort de uitslag van de skeletscan bij oncoloog Geert Cirkel in het MMC (wat een geweldig ziekenhuis is dat toch!) te melden. De foto’s waren confronterend, er was goed te zien dat het ouwe keijzerlijke lijf in verval raakt. Osteopenie (voorstadium osteoporose) in knieën en schouder, nieuw plekje ontdekt in de lies. PSA is heel licht gestegen. Ga weer een infuusje pakken, botscannetje laten maken en een paar bestralingen in UMC Utrecht ondergaan. Mag van Geert absoluut niet meer bergbeklimmen, horde lopen, geen spagaat meer oefenen, parachutespringen, Grieks-Romeins worstelen, kickboksen, polsstokhoogspringen, gewichtheffen en paalwerpen!

 Lieve lezers, blijf duimpjes en klavertjes vier sturen, kaarsjes branden en fingers crossed!

Joop de Keijzer


Joop in gesprek met dirigent Paul Brandsma. (Teun Boersen)

Meer columns van Joop de Keijzer vind je hier.

Joop de Keijzer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie