Afbeelding
Historisch pand

Vier tips voor het opknappen van je huis

18 november 2019 om 12:43 Klussen & Vrije tijd

AMERSFOORT Ieder huis is na verloop van tijd toe aan een opknapbeurt. Ben jij van plan om je woning binnenkort eens te gaan renoveren? Dan is het verstandig om je vooraf goed voor te bereiden. Hier vind je 4 handige tips voor het opknappen van je huis.

1. Benadruk de historische kant van je huis
Niets heeft zoveel charme als een historisch pand dat volledig gerenoveerd is. Doe voor het opknappen wat onderzoek: in welk jaar is je huis gebouwd en welke typische kenmerken hebben deze woningen? Probeert dit soort details vervolgens tevoorschijn te halen tijdens de renovatie. Heb je een gevelreiniging op het programma staan? Verdiep je dan meteen in gevelrenovatie. Misschien heeft jouw jaren dertig huis wel een typische gevelband nodig, of wil je de rode bakstenen van je jaren vijftig gevel in ere herstellen.

2. Ga voor maatwerk
Het is natuurlijk mogelijk om je woning te vullen met kant-en-klare producten die direct uit de winkel komen. Het is snel, makkelijk en vaak goedkoop. Maar wist je dat maatproducten lang niet altijd duurder zijn? Inbouwkasten, tv-meubels en zelfs eettafels zijn vaak zelfs bij een meubelmaker voor een scherpe prijs te krijgen. Geef je woning een exclusieve uitstraling door dit soort unieke meubelstukken aan te schaffen. Dat zorgt ervoor dat de renovatie als een echte upgrade aanvoelt.

3. Overweeg wat je uitbesteedt
Is dit de eerste keer dat je een ouder pand gaat opknappen en ben je geen ervaren klusser? Dan is het vaak verstandig om een vakman in te huren voor deze klus. Zij weten precies wat ervoor nodig is om een oud huis in een prachtig gerenoveerd pand te transformeren. Toch zijn er enkele klussen die je gerust zelf kunt uitvoeren. Wat dacht je van sloop- of schilderwerk? Ook het vervangen van deuren is een eenvoudig klusje. Door niet alles uit te besteden, bespaar je meteen een hoop geld.

4. Heb aandacht voor de details
Je hoeft niet altijd groots uit te pakken wanneer je je huis opknapt. Soms helpt het al wanneer je kleine details aanpakt, waardoor je woning helemaal als nieuw aanvoelt. Verwijder afbladderend behang en geef de muren een likje verf. Of vervang je oude en gekraste vloer. Ook nieuw meubelbeslag, moderne snufjes in huis en nieuwe meubels zorgen ervoor dat jouw huis een stuk moderner oogt. Dit alles zonder een ingrijpende verbouwing.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie