Afbeelding
Foto door form PxHere

Een goede slotenmaker: hoe vindt u die?

1 juli 2020 om 13:46 Partnercontent

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: een sleutel die vast zit in een slot, of u bent zelf de sleutel vergeten en zodoende bent u buitengesloten. Dit zijn erg vervelende scenario’s die vaak samen gaan met stress of haast. Op een dergelijk moment wilt u het liefst zo snel mogelijk geholpen worden. Geen wonder dus, dat het bijna ambachtelijke beroep van slotenmaker nog steeds bestaat. Wie kan u anders uit de brand helpen?

Nu is het wel zaak, dat u met een betrouwbare partner in zee gaat wanneer u een slotenmaker uitkiest. Het beroep slotenmaker is nochtans niet beschermd. Dit houdt in, dat er geen strikte eisen bestaan rondom de scholing en diplomering van slotenmakers. Het spreekt echter voor zich dat u de plaatsing en het onderhoud van uw sloten aan een betrouwbaar bedrijf uitbesteedt. In dit artikel vindt u tips, die u kunnen helpen bij het kiezen van een goede slotenmaker in Amersfoort.

Wat doet een slotenmaker tegenwoordig?

De diensten die een slotenmaker aanbiedt zijn zeer divers, maar gaan uiteraard altijd gepaard met het openen, plaatsen of vervangen van sloten. Een greep uit diensten die u kunt verwachten:

Een slot openen         als u de sleutel bent vergeten of kwijtgeraakt

Een slot openen         dat defect is

Een sleutel         verwijderen uit een slot wanneer deze vastzit

Het vervangen         van sloten en plaatsen van sloten met anti-kerntrekbeveiliging of         meerpuntssluitingen

Het plaatsen         van een noodafsluiting

Het openen van         kluizen

Het bieden van         advies met betrekking tot adequate inbraakpreventie en –beveiliging

Een slotenmaker kan deze diensten op elk moment van de dag uitvoeren, aangezien in de meeste gevallen haast is geboden bij het oplossen van een probleem. Maar natuurlijk hoort preventie ook bij de werkzaamheden. In ieder geval raden wij aan sloten nooit zelf te vervangen, tenzij u natuurlijk zelf slotenmaker bent. Hier komt de nodige ervaring en vakkundigheid bij kijken, indien u wilt dat het goed gebeurt. Zelfstandig te werk gaan kan helaas nog meer schade aanrichten en dat voelt nadien u in de spreekwoordelijke portemonnee.

Heeft u hulp nodig van een slotenmaker?

Wanneer u een slotenmaker wilt inschakelen, dan is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Hoewel het beroep niet beschermd is, zal een solide slotenmaker altijd beschikken over gecertificeerd en opgeleid personeel. Daarnaast raden wij altijd aan op zoek te gaan naar referenties van bekende organisaties: zo weet u zeker dat het bedrijf in kwestie betrouwbaar is.

Andere factoren die bijdragen aan de betrouwbaarheid zijn een duidelijke prijsopgave vooraf, plus de mogelijkheid om aan de deur te pinnen. Het openen van een slot is precisiewerk en dit wilt u niet uit handen geven aan een onbetrouwbare partij. Een slot is immers de eerste barrière tegen inbrekers, zorg er dus voor dat dit in goede handen blijft.

Het belang van inbraakpreventie

In Nederland wordt op jaarbasis nog relatief veel ingebroken. Dit komt omdat niet elk huidhouden beschikt over goede sloten die voorzien zijn van het SKG-keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw; deze organisatie test sloten uitvoerig betreffende de mate van bescherming voor uw pand. Concreet wordt dit uitgedrukt in een aantal sterren. Hoe meer sterren, hoe beter de inbraakvertragende werking van een slot is.

Slotenmaker Holland kan elk slot vakkundig openen en vervangen

Een goede slotenmaker zal altijd sloten plaatsen die aan dit keurmerk voldoen. Slotenmaker Holland werkt bijvoorbeeld enkel met SKG-goedgekeurde sloten die minimaal twee sterren toegewezen hebben gekregen. Bovendien plaatsen wij alleen sloten van A-merken, die door ervaren en opgeleide slotenmakers bij u worden geplaatst. Wij kunnen elk denkbaar slot voor u openen en vervangen, tevens kunnen wij u voorzien van uitgebreid advies betreffende de beveiliging van uw woning of zakelijke pand. Indien u meer wilt weten over onze diensten of direct onze hulp nodig heeft, dan kunt u ons altijd een belletje geven. Wij staan doorgaans binnen 30 minuten bij u voor de deur!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie