Afbeelding
KlusVisie

Zelf een pvc-vloer leggen? Dat kan zonder te lijmen of te klikken

2 juli 2020 om 19:00 Klussen & Vrije tijd

AMERSFOORT Zin in een nieuwe vloerbedekking? En denk je aan een pvc-vloer die je zelf wilt leggen? Simplay biedt een simpele oplossing: de stroken naast elkaar op de vloer leggen. Net zoals bij een tapijttegel. Je hoeft dus niet te lijmen en klikken. Je hebt alleen een vlakke vloer en een stanleymes nodig.

Simplay is niet alleen een eenvoudig te leggen vloer. Volgens de producent zijn de stroken 100 procent recyclebaar. En upcyclebaar: versleten stroken dienen als grondstof voor een nieuwe vloer. Er worden in plaats van milieubelastende onder meer biologische weekmakers verwerkt. Deze weekmakers maken de stroken soepel zodat je ze eenvoudig zelf kunt leggen. De fabrikant biedt garantie en ondersteuning bij het leggen.

Dit artikel is een samenwerking met mediapartner KlusVisie. De komende tijd zult u meer van deze artikelen lezen op deze website.

LEGGEN VAN DE VLOER De pvc-stroken of -tegels leg je op een vlakke vloer, wat in de praktijk vaak een zandcementdekvloer is. Inspecteer deze vloer op eventuele verf- en andere resten. Die steek je met een plamuurmes af. Vervolgens de vloer stofzuigen. De vlakke cementdekvloer biedt een goede basis, egaliseren is niet nodig. De ondergrond kan bijvoorbeeld ook een marmoleum- of siergrindvloer zijn. Simplay laat zich ook over oude parketvloeren leggen. 

Zijn tussen de planken vellingkantjes (v-groefjes) groter dan 2, 3 mm zichtbaar, dan zet je deze dicht met aluminiumtape. Hiermee voorkom je doortekening. Gewone tape is niet geschikt want deze kan doorzakken. Ben je de eigenaar van een plankenvloer op een balklaag in een oude woning? Dan kun je de vloer uitvlakken met een Jumpax-ondervloer. Deze ondervloer is ook een extra isolatielaag.


De antislip-honingraatstructuur van de onderlaag. - KlusVisie

OP ZIJN PLEK Hoe blijft de vloer zonder lijm of klikken netjes op zijn plek liggen? Dankzij de antislip-honingraatstructuur van de onderlaag en het gewicht van rond de 8 kg per vierkante meter. De structuur heeft ook een andere functie. Een zandcementdekvloer kan na het leggen in de loop der jaren toch wat korrelen. Deze kleine deeltjes blijven op hun plek zitten en zullen niet doortekenen. SimpLay is nagenoeg werkingsvrij. Daarom mag de vloer na wat snijwerk strak tegen de muur worden gelegd. De vloerdelen kun je ook bij de deurkozijnen op maat snijden.

De vloer kan na het leggen geen kant op en blijft mooi gesloten. Een groot voordeel is dat je geen afdeklatjes hebt zoals bij een vloer met een kliksysteem. Het snijden van een deurmat is doorgaans een lastig klusje. Niet bij Simplay, want de schoonloopstroken sluiten aan op de pvc-stroken. Je kunt dus door leggen en de mat zo groot maken als je zelf wilt.


Schoonloopstroken of bijvoorbeeld een deurmat sluiten aan op de pvc-stroken. - KlusVisie

PROEFDELEN De Simplay-vloer kent een onderhoudsvrije topslijtlaag van 0,7 mm, want van projectkwaliteit, en is daarom ook vuilafstotend en antibacterieel. Zie je na gebruik van jaren toch schade aan een strook? Dan wip je deze er eenvoudig uit en verwissel je de strook met bijvoorbeeld een strook onder de bank. Bij een verlijmde vloer is verwisselen en vervangen een stuk lastiger.

Interesse in een echte Simplay-vloer? Laat je inspireren via www.simplaypvcvloeren.nl. Hier kun je foto’s bekijken en gratis een heel proefdeel bestellen om zo zelf de kwaliteit te beoordelen. Meer informatie over het leggen van de pvc-vloer, en overige klus- en gereedschapinformatie vind je op www.klusvisie.nl. Meer informatie over Simplay en de dealers: www.simplaypvcvloeren.nl

door Jaap van Rijn

Wat is KlusVisie?
De klusser die geen uitdaging uit de weg gaat en op zoek is naar de laatste klustrends, onderhoudstips en (ver)bouwweetjes, leest KlusVisie. De enthousiaste redactie bestaat uit een netwerk van ervaren vakmannen en -vrouwen die praktische tips geven om snel de beste klus- en slimste (ver)bouwresultaten te krijgen. Met handige step by step-reportages en duidelijke producttesten kan iedereen direct aan de slag. Kijk voor inspiratie en meer informatie op www.klusvisie.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie