Het Veld in Hooglanderveen. Om welke woning het gaat is niet bekend.
Het Veld in Hooglanderveen. Om welke woning het gaat is niet bekend. Google Maps

Burgemeester sluit woning vanwege illegale prostitutie

25 november 2021 om 16:17 Overig

AMERSFOORT Burgemeester Lucas Bolsius heeft dinsdag 23 november een woning aan Het Veld in Hooglanderveen gesloten vanwege illegale prostitutie. 

Handhavers, politie en hulpverleners van stichting De Tussenvoorziening hebben naar aanleiding van twee (anonieme) meldingen en een melding bij de wijkagent een controle uitgevoerd. Op het moment van controle bleek er inderdaad sprake te zijn van illegale prostitutie, waarop de burgemeester de woning nog dezelfde dag heeft laten sluiten. 

De woning werd niet ‘regulier’ bewoond, schrijft de gemeente in een persbericht en ‘had alle kenmerken van een prostitutiepand’. ,,De prostituee bleek onrechtmatig in Nederland te verblijven en is door de politie aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie (AVIM). De woning is na de controle onmiddellijk gesloten.”

HERKENNEN Een pand waar illegale prostitutie of seksuele uitbuiting plaatsvindt kunnen inwoners herkennen aan veel aanloop van (mannelijke) bezoekers die maar kort verblijven in de woning. Ook bij het pand aan Het Veld was sprake van veel aanloop van (mannelijke) klanten en vrouwen die telkens in badjas de deur voor hen openden. ,,Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminaliteit zeer belangrijk.” In dit geval waren onder andere meldingen van buurtbewoners aanleiding voor de controle. Verontrustende of vreemde zaken mogen worden doorgegeven via tel. 0900-8844 of anoniem: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie