Afbeelding
AS Media

Drugslab in garagebedrijf aan de Zwaaikom ontmanteld

Misdaad

AMERSFOORT Het aangetroffen drugslab in het garagebedrijf aan de Zwaaikom in Amersfoort is dinsdag 26 oktober door een specialistisch bedrijf ontruimd. Meerdere vaten kwamen via de opslaande deur aan de zijkant van het pand naar buiten. 

Maandagmiddag rond 14.00 uur heeft de politie een instap gedaan na een tip van een vreemde geur afkomstig vanuit het pand. De hulpdiensten werden vervolgens groots ingezet en de brandweer heeft onderzoek gedaan naar de vreemde lucht. Binnen in de autogarage werd een synthetisch drugslab aangetroffen. De politie heeft later in de middag vier personen aangehouden. In de avond werd een dure bolide in beslag genomen vanaf het terrein van de autogarage en door een berger opgehaald.

De verdachten zijn aangehouden op overtreding van de opiumwet. Het betreft twee mannen uit Amersfoort van 39 en 44 jaar. Een man van 45 jaar uit Den Haag en een man van 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zijn overgebracht voor verhoor en ingesloten.

GIFTIG EN GEVAARLIJK Bij de vervaardiging van synthetische harddrugs komt veel giftig afval en giftige stoffen vrij, waarschuwt de politie. Dit kan ernstige milieuschade opleveren als het afval illegaal gedumpt wordt. Ook voor de omringende bedrijven vormt het drugslab een onveilige situatie door bijvoorbeeld het inademen van giftige stoffen of brandgevaar. 

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is ingeroepen vanwege hun specialistische kennis met betrekking tot de veiligheid en het milieu. Zij onderzoeken de locatie samen met de Forensische Opsporing en stellen de sporen veilig. Ook zullen zij het drugslab ontmantelen en het giftig afval afvoeren. De exacte grootte en omvang wordt nog onderzocht.  

Ondanks dat er vier verdachten zijn aangehouden, heeft de politie nog diverse vragen. Ze zoeken daarom getuigen die informatie hebben over de bedrijvigheid op de Zwaaikom, zoals camerabeelden of andere informatie over de verdachten of aan- en afrijdende voertuigen of andere mogelijke waarnemingen: tel. 0900-8844 of dit online tipformulier. Anonieme meldingen zijn ook van harte welkom. Dit kan via Meld Misdaad Anoniem via 0900-7000 of MOnline

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie