Afbeelding
Marnix Manschot Fotografie
UPDATE

Zware kettingbotsing op A1 bij Knooppunt Hoevelaken

22 maart 2024 om 17:19 Ongeval

AMERSFOORT Op de drukke verkeersader van de A1 bij Knooppunt Hoevelaken heeft een zware kettingbotsing plaatsgevonden, resulterend in de afsluiting van de parallelstrook komende vanaf de A28. De hulpdiensten werden snel ter plaatse geroepen na de noodoproep omstreeks 16.40 uur voor een ongeval met meerdere voertuigen op de A1 bij Amersfoort.

Op de parallelweg vanuit Barneveld richting Amersfoort, net voorbij knooppunt Hoevelaken ging het goed mis. Een automobilist zag het langzaam rijdende verkeer over het hoofd en botste met hoge snelheid op zijn voorganger.

Bij de kettingbotsing raakte in totaal 3 voertuigen betrokken. Meerdere personen raakte gewond en de brandweer moest één slachtoffer uit een zwaar beschadigde auto halen. Eén van de slachtoffers werd met zware verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving. Wat de ernst van de andere slachtoffers is, is niet bekend.

De parallelweg is volledig afgesloten geweest gedurende het incident. Een aannemer gaat het wegdek reinigen zodat de snelweg weer open kan.

Afbeelding
Zware kettingbotsing op A1 bij Amersfoort.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie