Afbeelding
Politie.nl

Burgemeester sluit woning in Amersfoort vanwege illegale prostitutie

25 november 2022 om 09:27 Misdaad

AMERSFOORT De burgemeester heeft woensdag 23 november een woning aan de Ringweg Randenbroek in Amersfoort gesloten vanwege illegale prostitutie. Handhavers en politie controleerden de woning na (anonieme) meldingen. Bij deze controle bleek er inderdaad sprake te zijn van illegale prostitutie. Hierop heeft de burgemeester de woning nog op dezelfde dag laten sluiten. 

De woning werd niet regulier bewoond, maar ingezet als prostitutiepand. Bij de controle bleken er twee sekswerkers aanwezig te zijn in de woning. De eigenaar van het pand was niet aanwezig. Op last van burgemeester Lucas Bolsius is de woning per direct gesloten. De vrouwen werden opgevangen door De Tussenvoorziening. Deze organisatie biedt vertrouwelijke ondersteuning en hulp aan (ex-)sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel. 

SIGNALEN ,,Een pand waar illegale prostitutie of seksuele uitbuiting plaatsvindt is te herkennen aan veel aanloop van bezoekers die maar kort verblijven in de woning. Ook bij dit adres was er sprake van dergelijke signalen, waarop er melding is gemaakt bij M. (Meld Misdaad Anoniem)”, laat de gemeente weten. Zelf een verdachte situatie melden kan via 112 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl/melden..

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie