'We zijn er nu dichtbij', vertelt de politie over een oplossing in de moordzaak.
'We zijn er nu dichtbij', vertelt de politie over een oplossing in de moordzaak. Politie.nl
Video

Politie doet ‘ultieme poging’ voor informatie over cold case Mike Duif

Misdaad

AMERSFOORT Het team Cold Cases Midden-Nederland van de politie is maandag 9 mei een campagne gestart om mensen over de streep te trekken alsnog informatie over de zaak ‘Mike Duif’ te melden. Vorige maand is een 54-jarige verdachte aangehouden.

,,We zijn er van overtuigd dat er mensen zijn die meer weten over de dood van Mike en wat er zich op 23 februari 1996 heeft afgespeeld in zijn woning.” De destijds 26-jarige Duif werd in zijn woning aan de Ariaweg in de wijk Schuilenburg levenloos aangetroffen. Hij werd met een pistool om het leven gebracht. ,,We hebben weliswaar een verdachte aangehouden, maar daarmee is de zaak nog niet opgelost. Het onderzoek gaat ondertussen dus verder”, verduidelijkt woordvoerder van de politie Suzanne Lesquillier. In de zaak rond de moord op de Amersfoorter doet de politie daarom deze week een ultieme poging álle informatie die mensen mogelijk hebben boven water te krijgen. ,,Om de zaak na 26 jaar écht rond te krijgen, is het belangrijk dat iedereen die iets weet –hoe klein ook- zich alsnog meldt.” 

,,Om de zaak met honderd procent zekerheid op te kunnen lossen, is het belangrijk dat echt álle informatie nu boven tafel komt. De man die nu is opgepakt, was 26 jaar geleden ook al in beeld als verdachte. Hij is toen vrijgelaten, omdat er niet genoeg bewijs was. We willen nu exact kunnen reconstrueren wat er is gebeurd, waarom en wie er bij betrokken was. En ook wel goed om nog even te vermelden: er is nog steeds 15.000 euro voor de gouden tip beschikbaar.”

Het team Cold Cases Midden-Nederland is te helpen door tips en alle andere informatie door te geven via telefoonnummer 0800-6070 of anoniem via tel. 0800-7000. Vertrouwelijk bellen met de politie via Team Nationale Inlichtingen, kan ook: 088-6617734. Tippen kan ook online via de site van de politie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie