Afbeelding
Keistadnieuws

Twee aanhoudingen (18 en 23) na overval op Big Bazaar

Misdaad

AMERSFOORT De Big Bazaarvestiging aan het Pieter Stastokerf werd woensdag 30 maart overvallen door een man. Hij werd kort na de overval aangehouden. Er werd ook een tweede verdachte aangehouden. De recherche zoekt echter nog getuigen.

Rond 17.40 uur kwam de overvaller de winkel binnen en bedreigde vervolgens het winkelpersoneel met iets wat leek op een wapen. Hij wilde geld. Toen de overvaller kreeg waar hij voor kwam, verliet hij de winkel in de richting van Camera Obscurastraat.

Tijdens de overval werd meteen door een alerte getuige 112 gebeld. Hij wist ook een vrij duidelijk signalement door te gegeven. Surveillerende agenten gingen direct op de melding af en reden in de richting van het Pieter Stastokerf. Onderweg zagen zij op de kruising Hamseweg/Maatweg een man lopen die voldeed aan het doorgegeven signalement. Na onderzoek werd de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het gaat om een 18-jarige man uit Amersfoort.

Tijdens het onderzoek kwam er ook nog een tweede verdachte in beeld. Dat is een 23-jarige vrouw uit Amersfoort. Zij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Wat precies haar rol is, wordt echter nog onderzocht.

De recherche onderzoekt de zaak en kan hierbij hulp gebruiken van getuigen. Alle informatie is welkom en ook wil de recherche weten wat de verdachte voor en na de overval heeft gedaan. ,,Mogelijk heeft hij zich voor de overval een tijdje opgehouden in het winkelcentrum.” Daarom zijn bijvoorbeeld ook (particuliere) camerabeelden zeer welkom. Informatie kan worden doorgegeven aan tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: tel. 0800-7000 of dit digitale tipformulier.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie