Afbeelding
Politie

Politie zoekt ‘bankmedewerkster’ met opvallende nepnagels

19 augustus 2021 om 15:47 Misdaad

AMERSFOORT Een 79-jarige vrouw uit Amersfoort is afgelopen maart slachtoffer geworden van een sluwe babbeltruc. Haar bankpas werd gestolen en de dader nam niet veel later een flink geldbedrag op. Van deze pintransactie zijn beelden en de politie is nog op zoek naar de dader.

Het slachtoffer werd op maandag 15 maart thuis opgebeld door een vrouw die zich voordeed als bankmedewerkster. Iemand had geprobeerd haar rekening leeg te halen, klonk het aan de telefoon. Volgens de vrouw aan de lijn zou haar ‘collega’ naar de woning van het slachtoffer komen om te helpen. Vrijwel direct werd er aangebeld door een andere vrouwelijke verdachte. 

MOBIEL De Amersfoortse gaf vervolgens haar vaste telefoon aan de vrouw, waarna beide ‘bankmedewerkers’ telefonisch overleg pleegden. Even later vroeg de vrouw aan de deur ook om de mobiele telefoon van het slachtoffer. De verdachte verrichte vervolgens allerlei handelingen, maar het slachtoffer kon niet zien wat zij precies deed. Nadat de vrouw de telefoon had teruggegeven, vertrok zij weer.

1800 EURO Later die avond keek de Amersfoortse op haar mobiel. Haar bankapp was verwijderd en haar bankpas was gestolen uit haar telefoonhoesje. Bij contact met haar bank bleek er dan al 1800 euro te zijn opgenomen. 

Op bewakingsbeeld is een vrouwelijke verdachte te zien, die geheel voldoet aan het signalement van de vrouw die bij het slachtoffer aan de deur is geweest. De politie is op zoek naar mensen die deze pinnende vrouw kennen. Zij is onder meer te herkennen aan haar opvallende lange nepnagels. ,,Misschien dat zelfs iemand van een nagelstudio haar als klant herkent”, aldus de politie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie