Afbeelding
Politie Amersfoort

Hoogbejaarde man slachtoffer van babbeltruc en overlijdt twee weken later

15 februari 2021 om 12:20 Misdaad

AMERSFOORT Een inwoner van Amersfoort is slachtoffer geworden van een babbeltruc en twee weken later overleden. Volgens zijn vrouw was de hoogbejaarde man zo boos over hetgeen wat hem was overkomen, dat die boosheid er mede voor heeft gezorgd dat zijn hart ermee stopte. De politie neemt de zaak hoog op en wil de vrouwelijke dader achter slot en grendel hebben. 

door Jeroen van der Veer

De man en zijn echtgenote kregen op 18 december 2020 een pakketbezorgster aan de deur. Zij moesten één euro bezorgkosten betalen met een pinapparaat en dat bleek de oplichtingstruc. Het pinkastje was nep en alleen bedoeld om de pincode te achterhalen. Door middel van een snelle wisseltruc kreeg de vrouwelijke ‘pakketbezorgster’ ook de pas in handen. 

De vrouw heeft vervolgens een groot geldbedrag gepind en het mannelijke slachtoffer was hier zo boos over, dat zijn woede er volgens zijn vrouw mede voor heeft gezorgd dat zijn hart ermee ophield. 

Gelukkig is de verdachte van deze babbeltruc in de lift van het appartementencomplex aan de Drentsestraat in Amersfoort gefilmd. De politie heeft dan ook goede hoop dat zij door iemand herkend wordt. Dat is nodig ook, want zij sloeg later nogmaals toe. Nog geen week later overkwam een 80-jarige inwoner van Amersfoort namelijk hetzelfde. 

Ditmaal bevat het pakketje van de bezorgster een cadeaukaart van een winkel. Daardoor waren de ontvangers in eerste instantie verrast en hadden ze geen argwaan. Pas toen ze het saldo van de cadeaukaart bekeken op internet, ontdekten zij dat de kaart geen saldo had en toen gingen de alarmbellen af.  Ook met deze pas ging de vrouw pinnen en op bewakingsbeelden is te zien dat dit was aan de Regenboogstraat in Amersfoort. Later doet ze dit opnieuw in Hilversum. 

SIGNALEMENT De vrouw is licht getint en wordt rond de 20-25 jaar oud geschat. Ze heeft een slank postuur, donkere ogen en zwart kroezend haar met opvallende middenscheiding en knotje. Ze droeg een zwarte jas met daaronder een rode trui.

Wie is deze vrouw? Herkent u haar, of heeft u haar ergens gezien? Dat komt de politie graag met u in contact via de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie