Babbeltruc van dakdekker

23 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een oudere Amersfoortse vrouw is dinsdag 22 oktober slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Rond 10.45 uur werd aangebeld bij een woning aan de Spoorstraat. De 84-jarige bewoonster opende de deur. De man die voor de deur stond vertelde dat hij dakdekker is en dat het dak van de vrouw kapot was. Hij vertelde dat hij meteen aan de slag ging en dat de vrouw vooraf moest betalen. Toen de vrouw betaald had, kwam de man niet meer opdagen.

Signalement

De man die zich voordoet als dakdekker is blank en heeft een rond gezicht. Hij heeft donkerkleurige ogen en donker kort haar. Hij is tussen de 38 en 40 jaar. Die ochtend droeg hij een blauw windjack en een blauwe spijkerbroek.

Het lijkt erop dat dezelfde oplichter al eerder en meerdere malen toegeslagen heeft in Utrecht, Zeist, Soest en Baarn. Mensen die soortgelijke aanbiedingen krijgen wordt dringend geadviseerd daar niet op in te gaan. Vraag altijd om een legitimatiebewijs van de persoon die diensten aanbiedt en bel eventueel naar het bedrijf waar de persoon zegt werkzaam te zijn om dit te controleren. Indien iemand dit wantrouwt, vraagt de politie gegevens van de oplichter te noteren, evenals kenmerken van het vervoersmiddel en dit direct door te geven via tel. 112.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie