Afbeelding
Jeroen van der Veer

Drie mannen bedreigd in Amersfoort; politie zoekt getuigen

23 november 2020 om 16:44 Misdaad

AMERSFOORT Bij het Plantsoen Noord in Amersfoort zijn zondagavond drie mannen bedreigd. Ook hebben twee mannen hen geprobeerd te beroven. Het incident gebeurde rond middernacht.

De drie mannen van 18 en 19 jaar oud zaten vlakbij de Grote Spui op een bankje met elkaar te praten toen de twee mannen op hen af kwamen lopen. Een van hen leek een steekwapen in zijn handen te hebben. ,,Wat de bedoeling van de twee mannen was, werd al snel duidelijk toen ze de slachtoffers de opdracht gaven telefoons en portemonnees af te geven”, aldus de politie.

De drie mannen maakten dat ze wegkwamen. Eentje deed dat rennend, een ander vluchtte op een snorfiets en de derde man fietste weg. Een van de mannen werd nog wel door een van de verdachten op zijn hoofd geslagen.

Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de fiets van één van de slachtoffers was ontvreemd. Er is door meerdere agenten nog in de omgeving uitgekeken naar de twee verdachten, maar er werd niemand aangetroffen die aan het signalement voldeed.

SIGNALEMENT De politie heeft het volgende signalement opgegeven. Een van de mannen is tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij is ongeveer tussen de 1.80 en 1.85 meter lang, heeft een normaal postuur en een lichte huidskleur. Hij heeft blond haar, mogelijk naar voren gekamd, en droeg een witte trui, een donkere jas en een mondkapje. 

De tweede man is eveneens tussen de 20 en 30 jaar en ongeveer tussen de 1.80 en 1.85 meter lang. Hij heeft een normaal postuur, een lichte huidskleur en droeg een grijze Nike-trui. 

Wie getuige was van het incident of (een van) de mannen zondagavond heeft zien lopen, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Daarnaast is er een online tipformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie