Afbeelding
Jeroen van der Veer

Politie zoekt getuigen van gewelddadige straatroof in Amersfoort

18 september 2020 om 12:11 Misdaad

AMERSFOORT Een man is donderdagavond op het Eemplein in Amersfoort met geweld beroofd door een groep van zes tot acht jongens. Later op de avond werd een 17-jarige verdachte aangehouden die mogelijk betrokken is geweest bij de straatroof. De politie is op zoek naar getuigen. 

Het incident gebeurde rond 18.30 uur. Het slachtoffer en een vriend uit Amersfoort werden op het Eemplein, aan de kant van het spoor, ingesloten door de groep jongens. De verdachten schopten en sloegen het slachtoffer en probeerden hierbij zijn tas af te pakken. Dit lukte uiteindelijk, waarna de jongens er in verschillende richtingen vandoor gingen. Een aantal verdachten renden in de richting van de Eem, anderen richting de Nieuwe Poort, aldus de politie. 

SIGNALEMENT Van enkele jongens uit de groep is een duidelijk signalement. De eerste verdachte is een jongen van 15 tot 17 jaar oud. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur, een smal gezicht en een zeer tenger postuur. Hij heeft een klein, dun snorretje en droeg een vissershoedje en een zwart trainingspak. 

De tweede verdachte is rond de 15 of 16 jaar oud, is 1.65 m lang en heeft een donkere huidskleur. Hij heeft een stevig postuur, een rond gezicht en een hoog voorhoofd. daarnaast heeft hij zwart, opgeschoren haar. Hij droeg een rood of paarskleurig trainingspak.

De laatste verdachte met een duidelijk signalement is rond de 17 jaar oud, is 1.80 m lang en heeft een breed postuur. Verder heeft hij een baard van 1 tot 2 cm lang en droeg hij een zwarte joggingbroek en een licht T-shirt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie