Afbeelding
Luciano de Graaf

Straatroven in Amersfoort; politie zoekt getuigen

2 augustus 2020 om 20:28 Misdaad

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 augustus hebben er in Amersfoort twee straatroven plaatsgevonden. Aan de Heideweg werden twee jonge mannen beroofd ter hoogte van Sportclub de Pelikaan. Ook aan het Enkerpad ging het mis: daar probeerden twee verdachten op een fiets een andere fietser te beroven. De politie zoekt getuigen en beelden van deze twee straatroven. 

HEIDEWEG Op 1 augustus worden de fietsers op de Heideweg tussen 23.45 en 00.00 uur ingehaald door twee andere mannen. ,,Ze eisen van de slachtoffers dat ze hun geld afstaan en laten daarbij een mes zien", meldt de politie. ,,Daarna gaan ze er snel vandoor. De verdachten zijn jonge mannen van 18-21 jaar oud, licht getinte huidskleur en reden beiden op een fiets." 

ENKERPAD In dezelfde nacht, tussen 1.30 en 2.00 uur fietst een man via de Hoolesteeg langs Park Schothorst. Als het slachtoffer op de Enkeerdpad rijdt, wordt hij door twee tegenliggers gestopt. Ze blijken gewapend met een mes en eisen dat het slachtoffer zijn geld afstaat. Daarnaast pakt één van de verdachten het slachtoffer vast. De man weet te ontsnappen aan de dieven en vlucht weg. Als hij later terug komt ziet hij dat er met zijn fiets gerommeld is.

,,Het slachtoffer omschrijft de verdachten als twee jonge mannen van 18 tot 20 jaar oud. Ze hebben allebei een witte of lichte huidskleur en reden op fietsen. Het kan zijn dat deze twee mannen na het vluchten van de slachtoffer nog even bij de fiets in de buurt zijn gebleven rondom de Hoolesteeg en het Enkeerdpad. Wellicht heeft een voorbijganger de mannen daar zien staan."

GETUIGEN De politie roept getuigen op zich te melden. ,,Heeft u die nacht in deze omgeving mannen gezien die zich verdacht gedroegen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem). Woont u in de buurt en heeft u camera’s aan uw huis? Misschien heeft u de verdachten wel vastgelegd. Ook dan willen we u vragen contact op te nemen met de politie."

 Een politiewoordvoerder laat weten dat de zaken mogelijk met elkaar te maken hebben, al is dit nog lastig te zeggen. ,,We zijn dit nog aan het onderzoeken, maar daarvoor hebben we eerst meer informatie nodig." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie