Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Wat bleef hangen deze week

22 juli 2020 om 11:00 Column

In de stromende regen stapt hij van zijn fiets, loopt het trapje op bij het brugwachtershuisje, tikt op de deur en steekt zijn hoofd door de deuropening. ,,Bent u meneer Joop de Keijzer?” Ik knik. Hij steekt zijn duim op. ,,Compliment voor uw stukkies, geniet er elke week weer van.'' En weg is ie weer op zijn fiets in de nog steeds stromende regen. Mijn dag kon niet meer stuk.

Sprak Vera van Brakel, echtgenote van Govert, op de Eemboulevard die had gereageerd via Twitter op mijn column van vorige week. Over de senioren met valhelm en sandalen met klittenbandsluiting. ,,Er zijn ook genoeg sportieve oudere e-bikers zonder helm en schoenen met veters die netjes rekening houden met overige weggebruikers zoals Govert en ik”, vertelde ze lachend, nodigt mij gelijk uit om in haar podcast iets te vertellen over brugwachter zijn in coronatijd.

,,Hoe gaat het straks met ons clubhuis als die gekke weg er komt dwars door de beschermde groengordel, vroeg een lid van muziekvereniging ‘Hosanna’ bezorgd aan mij. ,,Ons clubhuis is net voor meer dan een ton opgeknapt en geïsoleerd door de gemeente, dat ga je dan toch niet afbreken?” Moest hem het antwoord schuldig blijven.

Ging in de IJsselstraat bijwooncomplex ‘De Hoefhamer’ rond met de poster ‘Tot Hier En Niet Verder’, over die weg dwars door de Rivierenbuurt. Uw stukkiesschrijver, tevens groengordeldier, was de raambiljetten binnen een kwartiertje kwijt.

Als mij na het interview met verkeerswethouder Hans Buijtelaar (VVD) na de informatieavond in ‘KAdECafé’ door een wijkbewoner weer over die weg wordt gevraagd en of ik vond dat de wethouder oprecht was of een toneelstukje stond op te voeren door empathie te veinzen vond ikzelf dat Buijtelaar welgemeend met ons meeleefde, er alles aan gaat doen om er met de bewoners uit te komen.

De gemeenteraad heeft het laatste woord. Raadsleden van alle politieke partijen zijn er volop mee bezig, hebben zich vastgebeten in dit spraakmakende dossier. Als bewoners wachten we vol spanning het vervolg af na het zomerreces van onze Amersfoortse politici.

Heb directeur René van der Borch tot Verwolde (68) gezien gehelmd op een scootertje.
Was als een puber zo blij met zijn pruttelende tweewielertje, ,,Mooi hè”, riep ie uitgelaten toen hij knetterend wegscheurde.

Als ik op mijn fietsie naar het gezellige restaurant ‘Het Lokaal’ rij om flyers op te halen loop ik makelaar/veilingmeester Jan-Willem van Lieshout tegen het elegant geklede lijf.
Als coronagroet geen elleboogje, voetje tegen voetje, hoofdknikje of buiging met gevouwen handen (Namasté) maar een wel héél bijzondere begroeting. Mocht u hem tegenkomen en groeten, enfin kijkt u zelf maar!

Joop de Keijzer.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie