Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Wat opviel deze week

8 juli 2020 om 11:00 Column

Er wordt in onze straat in coronatijd goed op elkaar gelet. Een betrokken buurtje met buurtkinderen die ons regelmatig een hart onder de riem komen steken. Van de week een prachtige stoepkrijttekening van buurmeisje Anna. ‘Liefs, Anna’ stond er met dikke letters op de stoep voor ons huis. Andere kinderen kwamen schattig met een petitie of we wilden tekenen tegen die onzinnige verkeersader die dwars door het voetbalveld van KVVA, gekoesterde beschermde groengordel, hondenspeelveldje, kinderspeeltuintje tevens vergaderplekje en clubhuis van muziekvereniging ‘Hosanna’ gaat lopen.

Uw stukkiesschrijver, tevens sociale media stoethaspel, is dolblij met de jongere generatie om hem (ons) heen die met Facebook, Twitter, WhatsApp en meer, razendsnel met elkaar kunnen communiceren, afspraken kunnen maken. Met ons, generatie cassettebandje, videobanden, vaste telefoonlijn en cd speler, was dit alles veel langzamer van de grond gekomen. We wachten de druk bezochte bewonersbijeenkomsten vol spanning af.

Wat ook opviel was de stilte op het grasveld aan de IJsselstraat. Geen dames meer op matjes met beentjes omhoog, ze gaan de zaal weer in dus gaat deze jongen ze heel erg missen. Was toch een kijkgenotmomentje voor man op leeftijd.

Er was meer opvallends deze week. Een over roetveeg rappend raadslid (Tahsin Bülbül) tijdens raadsvergadering die de (zwarte) pietendiscussie op ludieke manier in gang wil zetten. Heb uit zeer onbetrouwbare politieke bronnen vernomen dat Hans van Wegen liever bruine pieten had gezien. Zijn partij ‘Bruine Pieten Amersfoort’ (BPA) gaat een motie indienen om deze kleurpietermannen te behouden voor de toekomst.

Tot mijn grote vreugde als brugwachter is fietsboot ‘Eemlijn’ per 1 juli weer voorzichtig van start gegaan met een beperkt aantal passagiers. Heerlijk lekker koffiedrinken rond 10 uur en effe bijkletsen met de bemanning en bij binnenkomst rond half 6 handje helpen met de stoelen, reddingsboeien en vlaggetjes. Daarna een welverdiende beloning, een lekker koud flesje Fristi op het voordek.

Zijn ook weer op pad geweest met de camera en ontzettend in de watten gelegd bij restaurant ‘Mariënhof’. Vier topkoks koken daar 9 weken de sterren van de hemel en uw stukkiesschrijver, tevens gulzig smulpaapje, heeft samen met cameraman Peter, enkele uren in dit ultieme smulparadijs mogen vertoeven. Gehemelte strelende amuses, knetterend speeksel van goddelijke gerechten, geserveerd met topwijnen uit alle delen van de wereld. Deze eenvoudige jongen uit het Soesterkwartier wist even niet meer welk mesje, vorkje, lepeltje en glas hij moest gebruiken om al dit uitzonderlijk culinair genot van drank en spijzen met gesloten ogen tot zich te nemen. Thuis gewoon weer terug op aarde met een door mevrouw De Keijzer vol liefde bereidde kant-en-klare maaltijdsalade met veel groenten. Ook héél lekker!

Joop de Keijzer.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie