Afbeelding
Politie

BOA’s mishandeld in bus na handhaven mondkapjesplicht

2 oktober 2020 om 15:46 Misdaad

Dit resulteerde in een agressieve reactie van de jongen, waarna twee meisjes uit de bus zich tevens mengden in de situatie. Het liep zo uit de hand dat er een ruzie ontstond waarbij de handhavers werden geduwd, geschopt en geslagen. 

AMERSFOORT Drie passagiers hebben donderdagmiddag 1 oktober in een bus BOA’s aangevallen nadat één van hen werd aangesproken op de mondkapjesplicht. Het drietal, bestaande uit een 17-jarige jongen en twee meisjes van 16 en 17 jaar uit Amersfoort, is aangehouden en naar het bureau gebracht.

Rond 15.00 uur stapte een jongen de bus in Amersfoort in, terwijl hij geen mondkapje droeg. In de bus bevonden zich een aantal BOA’s, die niet als zodanig herkenbaar gekleed waren. Eén van deze BOA’s sprak de jongen aan op de mondkapjesplicht. Toen hij later toch weer zijn mondkapje afdeed, lieten de BOA’s weten dat zij aan het handhaven waren en dat de man op een bekeuring kon rekenen.

Het drietal is uiteindelijk aangehouden door de politie, nadat de bus tot stilstand kwam bij station Schothorst. Ze zijn, nadat de andere busreizigers de bus hadden verlaten, met de lijnbus naar het politiebureau in Amersfoort gebracht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie