,,De schoen moet functioneel zijn en naar ons idee ook esthetisch verantwoord'', zegt Van Heetkamp.
,,De schoen moet functioneel zijn en naar ons idee ook esthetisch verantwoord'', zegt Van Heetkamp. Bianca van der Linden - Snel

Ondersteuning en correctie

Nieuws

AMERSFOORT De specialisten van Eemland Schoentechniek hebben hart voor hun vak. Aan de Nijverheidsweg Noord 86a wordt met recht een ambacht bedreven. Dit is dé locatie voor op maat gemaakte orthopedische, semi orthopedische, voorlopig orthopedisch schoeisel, verbandpantoffels, orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen en steunzolen.

Bianca van der Linden-Snel

Michel Heetkamp en Johan Bonekamp zijn eigenaar van Eemland Orthopedie Schoentechniek. ,,Aangepaste schoenen zijn tegenwoordig niet meer zwart, bruin en lomp. Klanten kunnen met een verwijzing van een specialist contact met ons opnemen voor een afspraak.

Dit kan natuurlijk ook op het moment dat een klant al orthopedische schoenen heeft van een collega bedrijf.

KRACHTENVERDELING Aangepaste schoenen worden vergoed uit de basis verzekering, er is alleen sprake van een eigen bijdrage die de klant zelf moet betalen. Bij de eerste afspraak meten wij de voeten op en maken wij een gipsmodel. Van dat model maken we een leest, dit zal de basis voor de schoenen zijn. Klanten nemen vaak al een plaatje mee van een model die ze graag zouden willen. De wensen en mogelijkheden worden met de klant besproken waarna wij aan de slag gaan met het ontwerpen van de aangepaste schoen. Het belangrijkste is dat de schoen functioneel is en naar ons idee ook esthetisch verantwoord. Goede orthopedische schoenen geven steun en/of correctie. Wij houden hierbij rekening met de juiste krachtenverdeling. De schoenen verlichten zo de pijn en ongemak en zorgen voor loopgemak. De tweede afspraak is de pasafspraak. Dan kijken wij of de schoen functioneel is en of hij esthetisch zo kan worden gemaakt waardoor wij de klant blij kunnen maken. Alle schoenen worden door ons op maat en volgens de wensen van de klant gemaakt", zegt Heetkamp.

Michel Heetkamp ziet dagelijks hoe belangrijk het is om de juiste schoenen te dragen en klachten vooral niet te negeren: ,,Diabetes is één van de meest voorkomende ziektes aan het worden.

DIABETES Patiënten met diabetes voelen het niet meer dat zij een wond hebben aan hun voeten. Deze wonden worden vaak veroorzaakt door te kleine schoenen. Omdat de klant dat niet voelt en ervaart zullen deze wonden tot amputaties kunnen leiden. Daarom is goed schoeisel voor deze mensen erg belangrijk", zegt Heetkamp.

Eemland Schoentechniek heeft op diverse locaties spreekuur. Ook in het Meander MC in zijn zij elke vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur op het diabetische voeten spreekuur aanwezig.

Huisartsen kunnen patiënten doorverwijzen.


a         [Eemland Schoentechniek, Nijverheidsweg Noord 86a, 3812 PN Amersfoort, www.eemlandschoentechniek.nl, info@eemlandschoentechniek.nl, tel (033) 7200 760.

advertentie
advertentie