SWA wil kinder- en volwassenenwerk in Noord stopzetten

Nieuws

AMERSFOORT - De wijkbeheerteams van Hoogland, Nieuwland, Zielhorst en Kattenbroek zijn het niet eens met het besluit van de Stichting Welzijn Amersfoort (SWA) het kinder- en volwassenenwerk in de noordelijke wijken stop te zetten.

door John Spijkerman

In een brief vragen de wijkbeheereteams de gemeenteraad daar een stokje voor te steken. ,,Vanaf september willen we onze sociaal-culturele werkers uit de noordelijke wijken terugtrekken’’, beaamt SWA-directeur Gert van Dijk. ,,Het is zo weinig en het is ineffectief.’’ In de vier noordelijke wijken verzorgt SWA wekelijks 8 tot 10 uur sociaal cultureel werk per wijk: 6 uur voor kinderen en 4 uur voor volwassenen. Waar de vier noordelijke wijken geen ondersteuning meer krijgen, wil SWA deze uitbreiden in het Soesterkwartier, Kruiskamp, Schuilenburg, Liendert, Rustenburg en Schothorst.

Voorzitter Timo Blom van het wijkbeheerteam Hoogland is bang dat allerlei activiteiten nu niet langer worden uitgevoerd.

,,Het loopt hier goed omdat die sociaal-cultureel werker haar werk goed doet.’’ De voorzitters van de wijkbeheerteams denken dat onvoldoende aandacht voor kinderwerk leidt tot problemen bij jongeren in de toekomst. Van Dijk kan zich voorstellen dat de wijkbeheerteams in Amersfoort-Noord niet blij zijn met het besluit. ,,Het liefst heb ik ook overal voltijdwerkers, maar als er niet meer geld is, heb ik liever dat het in een aantal wijken goed gebeurt, dan overal maar half.’’ SWA heeft de beleidswijziging met de gemeente afgesproken.

advertentie
advertentie