Een moment uit de wedstrijd AFC Quick tegen PVC.
Een moment uit de wedstrijd AFC Quick tegen PVC. Rinus van Denderen

Van Gent Finaleweken: AFC Quick en PVC komen niet tot scoren

22 mei 2023 om 10:30 Voetbal

AMERSFOORT De laatste thuiswedstrijd van AFC Quick begon met confettivuurwerk, omdat het derde team van Quick kampioen was geworden. Het vlaggenschip begon mogelijk mede daarom voortvarend met aanvallen, maar in het verloop van de wedstrijd liet PVC zich ook meer zien. Beide teams kwamen echter niet tot scoren in een enerverende wedstrijd.

Het leek wel of beide teams slechts enkele aanvalsgolven in de benen hadden om daarna weer in te zakken en de tegenpartij wat meer ruimte te geven. Over het algemeen was het een stevige wedstrijd, waarbij de duels niet werden geschuwd. Vooral Quick-speler Kees Kuipers trok er hard aan en was regelmatig in de punt van de aanval te vinden, maar hij werd niet altijd op tijd bediend waardoor hij regelmatig buitenspel kwam te staan. Toch was hij vooral de man met mooie en snelle acties.

In de 22ste minuut na een corner vond er een stevig ‘scrummetje’ plaats voor het doel, waarbij PVC-speler Abdel Hamadaoui een beetje klem kwam te zitten tussen de spelers van Quick en verzorging nodig had.
In de 35ste minuut moest keeper Luca Meijer van Quick hard ingrijpen door de bal buiten het veld te schieten, nét weg voor de voeten van een PVC-aanvaller. Vlak voor rust liet Kuipers zich weer zien met een snelle sliding naar de bal, maar hij kon de bal alleen maar wegschieten. Net voor rust nog drie redelijk gevaarlijke aanvallen van Quick, maar ook die kenden niet het gewenste resultaat.

De gasten kwam na de rust met twee wissels, maar Quick zocht met Dirk Wijers meteen weer de aanval. De PVC-keeper bleek echter opnieuw niet te passeren. In de 51ste minuut kwam diezelfde sluitpost ver buiten het strafschopgebied zijn doel uit. Weer dook Kuipers op de bal en probeerde de keeper te omspelen om daarna op een leeg doel te kunnen schieten, maar het draaien en kappen duurde te lang. 

Naarmate het duel vorderde, werden veel duels feller. Het was duidelijk dat beide teams niet wilden verliezen en punten wilden pakken. Kuipers trof nog met een hard schot het zijnet en ook enkele drie wissels van Quick in die tweede helft konden niet een beslissing forceren.

Een moment uit de wedstrijd AFC Quick tegen PVC.
Een moment uit de wedstrijd AFC Quick tegen PVC.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie