AMHC Dames Veteranen 45-1 werd afgelopen weekeind kampioen.
AMHC Dames Veteranen 45-1 werd afgelopen weekeind kampioen. Eigen foto

Van Gent Finaleweken: AMHC Dames Veteranen 45-1 dominant in de hoofdklasse

22 mei 2023 om 11:37 Hockey

AMERSFOORT Sinds de overstap van een groot aantal spelers naar de dames 45-competitie een aantal jaar geleden, domineren deze dames de competitie seizoen op seizoen. Afgelopen zondag zijn ze kampioen geworden.

De wedstrijd tegen Pinoke op zondag was de kampioenswedstrijd. Veel supporters stonden langs het lijntje om het sterrenteam aan te moedigen. Na de wedstrijd werd de champagne ontkurkt en barstte een groot feest los.

Een leven lang hockey, dat is de doelstelling van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Het aantal senioren dat stopt is groot, dus probeert de KNHB hockeyen op elk niveau zo lang mogelijk aantrekkelijk te houden. De KNHB initieert nieuwe competities, en deelt meer in op leeftijd, zoals vanaf 30 en 45 jaar.
Een paar jaar geleden is bij hockeyclub AMHC naast de Heren nu ook de Dames 45-competitie gestart. Dat was aanvankelijk een aderlating voor de 30-competitie, omdat acht dames de overstap maakten. Toch bleek dat door deze doorschuif ook ruimte ontstond voor jongere veteranen. De groep hockeyers van boven de 30 is nu groter dan ooit.

NOG NIET HEEL VEEL CLUBS

De huidige 45-competitie krijgt langzamerhand voet aan de grond. Er zijn nog niet heel veel clubs die de overstap maken. De dames van AMHC proberen elk jaar teams van andere clubs enthousiast te maken. Het zal nog even tijd nodig hebben. Het is toch een stap, onderkennen dat je een leeftijdsgroep hoger ingedeeld zou moeten worden. Iedereen wil toch jong blijven en denken dat zij nog hetzelfde kunnen als tien jaar geleden. Ook zijn 30-teams soms bang dat de aanwas vanuit jong dames naar de veteranen niet op gang komt, waardoor er geen 30-competitie meer bestaat. Bij AMHC heeft het juist de nodige verjonging gebracht en is het positief uitgepakt.

VAAK RUIME CIJFERS

Desalniettemin staan de dames van AMHC fier bovenaan. Slechts twee wedstrijden hebben zij dit seizoen gelijk gespeeld, de overige wedstrijden zijn gewonnen, vaak met ruime cijfers. Het geheim van dit team is dat zij al jarenlang met elkaar spelen en daardoor goed op elkaar ingespeeld zijn. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld. Wekelijks krijgen zij training van Ruben van Delden, die ervoor zorgt dat ze fit blijven en uitgedaagd worden. Met veel plezier en vaak met velen staan zij elke woensdagavond op het hockeyveld. De drive van de dames is nog ongekend hoog. Het team wordt helaas regelmatig geteisterd door blessures, maar gelukkig is de dameslijn zo flexibel dat er over en weer wordt ingevallen. De tekorten in de teams worden zo snel opgelost.

Wie enthousiast wordt om weer te gaan hockeyen; nieuwe, gezellige en oude uitblinkers zijn altijd welkom. Voor komend seizoen zoekt het team ze specifiek een keeper, omdat de huidige keeper emigreert naar Oostenrijk. Contact opnemen via amhcamersfoort.nl of bestuursenioren@amhcamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie