De toernooicommissie is klaar voor het zevende Van Mossel KIA Movember Tennistoernooi.
De toernooicommissie is klaar voor het zevende Van Mossel KIA Movember Tennistoernooi. Lily Meulman

Recordaantal inschrijvingen zevende Movember Toernooi LTV Randenbroek

31 oktober 2023 om 09:25 Tennis

AMERSFOORT LTV Randenbroek houdt van vrijdag 3 tot en met zondag 12 november het zevende Van Mossel KIA Movember Toernooi. Het tennistoernooi kent de zevende editie een recordaantal inschrijvingen van 712 spelers. Dit betekent dat er in tien dagen 658 wedstrijden worden afgewerkt op de acht smashcourtbanen aan de Hoolesteeg in Amersfoort Schothorst. 

„Het aantal deelnemers en wedstrijden is zo hoog dat we een extra toernooidag moesten inlassen om alle wedstrijden gepland te krijgen. In de weekenden kunnen we om 9.00 uur ‘s ochtends beginnen, maar op de doordeweekse dagen kun je pas om 17.00 uur plannen. Tot 21.30 uur, dan gaan de laatste spelers de baan op, mits het niet uitloopt”, vertelt Erik van de Water, lid van de toernooicommissie. 

Movember verwijst naar Move: bewegen in het najaar als de bladeren vallen in de vorm van een tennispartijtje. „Op ons sportpark liggen acht smashcourt banen. Dit is een soort gravel, de samenstelling van de ondergrond is van kunststof in plaats van klei. Hierdoor is de drainage wat beter en kun je redelijk veel doorspelen als het regent, tenzij het een aantal uren onafgebroken regent.”

REGIONAAL BEKEND

Het 25+ toernooi wordt sinds 2016 gehouden, alleen in 2020 vond het door corona niet plaats, en is het grootste amateurtennistoernooi in de regio Amersfoort. „Het is een open toernooi, met spelers vanaf niveau 5 (heren, dames en gemengd dubbel) tot en met niveau 9. Ook de lagere categorieën en recreatieve spelers kunnen meedoen. Zo’n 60-65 procent van de deelnemers is van onze eigen vereniging, die bijna 800 leden heeft. De rest komt uit de regio Amersfoort waaronder ook uit Bunnik, Soest, Baarn, Spakenburg en Leusden.”

Van de Water, woonachtig in Amersfoort, is met nog een commissielid verantwoordelijk voor sponsoring. „Van Mossel KIA is hoofdsponsor; zij zetten auto’s op het park en stellen een hospitality auto beschikbaar. Daarnaast zijn er nog zo’n 50 sponsors uit de regio die financieel bijdragen of in goederen. Er zijn hoofdprijzen te winnen en voor elke categorie is er een prijs in de vorm van een waardebon. Van deze sponsoren zijn we ook afhankelijk om de financiële planning rond te krijgen. We houden er niet echt geld aan over, het is eerder break-even uitkomen.”

BETAALBARE MAALTIJD

Spelers betalen 11,00 euro inschrijfgeld, toegang voor het publiek is gratis. „Voor bezoekers en spelers is er iedere dag catering: GLX Meat verzorgt maaltijden tegen betaalbare prijzen. Tijdens de Hollandse avond op donderdag en de feestavond op vrijdag 10 november gaan er hapjes rond. Dan draait er ook een dj; dat kunnen we ook doen uit ons budget.”

De acht commissieleden kunnen rekenen op de hulp van zo’n 25 vrijwilligers. Zij zorgen dat de deelnemers zich op het tennis kunnen richten, onderhouden de banen en helpen bij de catering. „Onze service is dat deelnemers naar de baan worden begeleid door vrijwilligers. Vanuit de commissie wordt getost welke speler mag beginnen. Na afloop worden de banen gesleept door de commissie en vrijwilligers en weer in perfecte conditie gebracht voor de volgende partij. De spelers kunnen na hun wedstrijd direct naar het clubhuis om wat te drinken met de tegenstander.” 

Marco Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie