Afbeelding
Pixabay

Tennistoernooi Dutch Open deze zondag van start in Amersfoort

7 juli 2021 om 18:06 Tennis

AMERSFOORT Het Van Mossel Kia Dutch Open gaat komende zondag, na een onderbreking van een jaar vanwege de coronamaatregelen, van start op het gravel van tennisvereniging ALTA. Omdat er een streep ging door het grastennistoernooi van Rosmalen, is het Dutch Open de enige ATP Challenger die dit seizoen in ons land wordt gespeeld. 

Voor deze editie houdt de organisatie zich vast aan 32 tennissers voor het hoofdtoernooi, onder wie spelers die zich via een kwalificatie kunnen plaatsten voor het hoofdtoernooi. Het prijzengeld is vastgesteld op 46.600 euro. 

BEKENDE GEZICHTEN Opvallend is dat deze editie weer een aantal bekende gezichten aan het net brengt. Toernooidirecteur Tom Nijssen verheugt zich dat de hoogst geklasseerde Nederlandse tennisser, Tallon Griekspoor, aangeschoven is. Hij werd vorige week in de tweede ronde uitgeschakeld op Wimbledon en staat op de 124e plaats op de wereldranglijst. 

INTERNATIONAAL Botic van de Zandschulp is als tweede geplaatst. Ook routinier Robin Haase kunnen toeschouwers begroeten, evenals Jesper de Jong, de finalist in de dubbel van de vorige editie in 2019. Nijssen is ook blij met de belangstelling van internationale spelers voor het Dutch Open. De finalisten van vorig jaar, de Duitser Mats Moraing en de Belg Kimmer Coppejans, zijn van de partij. 

Ondanks de versoepelingen neemt de organisatie van het Dutch Open de nodige preventieve maatregelen om mogelijke coronabesmettingen uit te sluiten. Per dagdeel zullen 450 toeschouwers op het internationale toernooi worden toegelaten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie