De voltallige Toernooicommissie van het Van Mossel KIA Open Randenbroek Toernooi 2021 ('MOVEmber')
De voltallige Toernooicommissie van het Van Mossel KIA Open Randenbroek Toernooi 2021 ('MOVEmber') Foto: Rinus van Denderen

Eerste lustrum Open Randenbroek Najaars Toernooi

3 november 2021 om 08:30 Tennis

AMERSFOORT De vijfde editie van het Van Mossel KIA Open Randenbroek Najaars Toernooi vindt dit jaar plaats van vrijdag 5 november tot en met zondag 14 november op de tennisbanen van LTV Randenbroek. Deze jubileumuitvoering kent als thema ‘Winterse Sferen’ en belooft weer een kraker te worden.

Het toernooi is binnen de tenniswereld met name bekend onder de naam ‘MOVEmber’. Toernooivoorzitter Erik Masteling: ,,In 2015 had ik met de op dat moment zittende verenigingsvoorzitter van LTV Randenbroek, Raymond van Keken, een gesprek over de opzet van een najaarstoernooi. Na overeenstemming gaf hij mij aan om in dat kader een team samen te stellen teneinde concreet inhoud te kunnen gaan geven aan de uitvoering van een dergelijk toernooi. Na een gedegen voorbereiding en samen met het team nadere uitwerking van bestaande plannen, ging in 2016 de eerste editie van start onder de naam ‘MOVEmber’. Een naam gebaseerd op een combinatie van MOVE (bewegen) en de maand november waarin het toernooi jaarlijks plaats zou gaan vinden.” 


NATIONALE TENNISKALENDER ,,Met zo’n 350 deelnemers in het openingsjaar groeide het toernooi naar de huidige 594 deelnemers, staat inmiddels vast op de nationale tenniskalender en is niet meer weg te denken in de regio en ver daar buiten”, vult een trotse Marjolijn Zadelaar (PR en sponsoring) aan. ,,Vanwege COVID 19 kon het toernooi in 2020 geen doorgang vinden, waardoor we de vijfde editie nu pas feestelijk inhoud kunnen gaan geven. We zijn er klaar voor en verheugen ons er enorm op”, aldus Masteling. 

Het Van Mossel KIA Open Randenbroek Najaars Toernooi (MOVEmber) is een door de KNLTB goedgekeurd open toernooi waar spelers in de leeftijdscategorie 17+ en 25+  aan kunnen deelnemen. Er wordt gespeeld in de categorieën HD (herendubbel), DD (damesdubbel) en GD (gemengd dubbel). Speelsterkten variëren van 5 tot en met 8 in de leeftijdscategorie 25+ en in speelsterkte 9 kan vanaf 17+ worden deelgenomen.  

Gedurende het toernooi wordt er gespeeld in een poulesysteem waarbij alle spelers afhankelijk van de poulegrootte minimaal twee of drie wedstrijden spelen verdeeld over de toernooiperiode. Er wordt gespeeld om twee gewonnen sets en bij gelijke stand een super tiebreak. De vijfde editie start op vrijdag 5 november vanaf 17.00 uur en loopt door tot de finaledag op zondag 14 november 2021. Op werkdagen wordt er gespeeld van 17.00 uur tot circa 23.00 uur. Tijdens het weekend zijn de speeltijden van 09.00 uur tot circa 22.00 uur.

Naast tennis is er veel ruimte voor overige activiteiten

75 VERENIGINGEN VERTEGENWOORDIGD ,,MOVEmber kent deelnemers uit alle Amersfoortse tennisverenigingen en overige regioclubs. Daarnaast is het toernooi inmiddels ook ver buiten de regio bekend, getuige deelnemers uit onder andere Den Bosch, Koog a/d Zaan, Leersum, Blaricum,  Almere en Zeewolde”, aldus een trotse toernooivoorzitter. ,,In totaal zijn er 75 verenigingen vertegenwoordigd.” 

Naast tennis is er veel ruimte voor overige activiteiten en wordt ook de inwendige mens niet vergeten. ,,Zo is er wisselende catering variërend van dagelijkse keuze menu’s, winterse kost en broodjes in alle soorten en maten, geserveerd en gepresenteerd door diverse ‘chefs’”, geeft Zadelaar aan. ,,Een doorlopende tombola met prijzen (waaronder dagelijks een ‘dinner for two’), op zaterdag 13 november een tennisclinic/demonstratie door oud tennisprof Tom Nijssen en Dennis Kockx (eigenaar Tennisacademie Kockx) en niet te vergeten een echte miss Nederland op het park (op 12 november). Het park zal worden aangekleed met onder andere een skihut, rendier(en) en tal van heaters op het terras. Kortom een scala aan nevenactiviteiten en gebeurtenissen die gezelligheid, sfeer en vriendschap garanderen en die we als toernooi(commissie) ook hoog in het vaandel hebben staan.”

Artikel gaat verder onder de foto


Toernooivoorzitter Erik Masteling en Marjolijn Zadelaar (PR en Sponsoring) met het logo - Rinus van Denderen

SPONSORING Naast hoofdsponsor Van Mossel KIA, kent het toernooi tal van overige sponsoren die financieel bijdragen aan het welslagen van dit prestigieuze tennisevent waaronder Rijnders Service, Jumbo Emiclaer, Tennis Direct en Pon Dealer Amersfoort. ,,Zonder de steun van deze kanjers en de vele overige vrijwilligers die ons als commissie belangeloos ondersteunen zijn wij niet in staat om er een toptoernooi van te maken”, aldus Masteling. 

COMMISSIE De huidige commissie van het Van Mossel KIA Open Randenbroek Najaars Toernooi (MOVEmber) bestaat naast toernooivoorzitter Erik Masteling uit Sabine Holtewes (wedstrijdplanning), Ton de Vries (wedstrijdplanning), Ruud Schoordijk (penningmeester), Marjolijn Zadelaar (sponsoring en PR), Gerard van Putten (algemene zaken), Karin van der Made (hospitality en facilitair), Sandra van der Flier (hospitality en facilitair) en Erik van de Water (marketing en sponsoring). Masteling: ,,Onze dank gaat uit naar oud commissieleden Sylvia Ankoné, Lidy Oskamp, Wilske Topper-Nagelkerke. Leo Flikweert en Jerry Tuhusula die de afgelopen jaren hun steentje hebben bijgedragen in aanloop naar dit lustrum.”

Masteling: ,,Als commissie wensen wij alle deelnemers en toeschouwers een sfeervol en sportief eerste lustrum toe. Een toernooi waar we naar uitkijken en waar de op dat moment vigerende coronaregels zorgvuldig zullen worden nageleefd. Een tennisfeest voor jong en oud.” 

Geschreven door Huub van Aerssen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie