Tallon Griekspoor in actie tegen Marton Fucsovics (Hongarije) tijdens een wedstrijd op dag vier van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam in februari.
Tallon Griekspoor in actie tegen Marton Fucsovics (Hongarije) tijdens een wedstrijd op dag vier van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam in februari. ANP/Sander Koning

Tallon Griekspoor verdedigt zijn titel op het Van Mossel Kia Dutch Open

Tennis

AMERSFOORT Tallon Griekspoor doet mee aan het ATP Challenger Van Mossel Kia Dutch Open dat volgende maand plaatsvindt op de gravelbanen van tennisclub ALTA in Amersfoort. De 25-jarige tennisser, die op de ATP-ranking de 53ste plaats bezet, heeft laten weten dat hij heel graag naar Amersfoort komt om zijn titel te verdedigen. Bovendien vindt hij het altijd geweldig om in eigen land te kunnen spelen.

De eerste namen zijn bekend van tennissers die meedoen aan het ATP Challenger tennistoernooi Van Mossel Kia Dutch Open. Behalve titelverdediger Griekspoor komen in Amersfoort drie Spaanse tennissers uit de mondiale top-100 in actie: Roberto Carballes Baena (ATP 87), Bernabe Zapata Miralles (ATP 90) en Carlos Taberner (ATP 97).

VAN DE ZANDSCHULP Het Van Mossel KIA Dutch Open, dat plaatsvindt in Amersfoort van zaterdag 10 tot en met 17 juli, is het enige ATP-tennistoernooi op gravel dat in ons land wordt georganiseerd. Elf jaar nadat Novak Djokovic het Dutch Open op zijn naam schreef, keerde dit toernooi in 2019 weer terug in Amersfoort, met als winnaar de Duitser Mats Moraing die anno 2022 weer van de partij is. Na een coronapauze in 2020 stonden vorig jaar Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor in de finale. Laatstgenoemde won. Inmiddels behoren beiden tot de top van de tenniswereld.

LOTING De loting, waaruit duidelijk wordt welke spelers wanneer tegenover elkaar komen te staan op het gravel van ALTA, staat gepland op zaterdag 9 juli.
De tickets zijn beschikbaar via deze website. Informatie en het laatste nieuws rondom het Van Mossel Kia Dutch Open is te vinden op de toernooiwebsite.

SWIM TO FIGHT CANCER Dit jaar ondersteunt de organisatie van het tennistoernooi vanuit haar maatschappelijk betrokken ondernemerschap Swim to Fight Cancer: een landelijk evenement waar deelnemers en sponsoren zich inzetten om donaties op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie