De lopers komen in mooie en verrassende natuurgebieden, zoals Den Treek, Soesterduinen, de Heuvelrug (Let de Stigterpad), Austerlitz, Lage Vuursche, Baarn, Eemland, Zeist en Gelderse Vallei.
De lopers komen in mooie en verrassende natuurgebieden, zoals Den Treek, Soesterduinen, de Heuvelrug (Let de Stigterpad), Austerlitz, Lage Vuursche, Baarn, Eemland, Zeist en Gelderse Vallei. AV Triathlon

Trainen voor een voorjaarsmarathon

12 december 2022 om 12:30 Overig

AMERSFOORT Bij het maken van goede voornemens staat bij menigeen op de bucket list: het lopen van een marathon, dat is ruim 42 km hardlopen. Wie volgend voorjaar een marathon wil lopen, kan vanaf 15 januari meedoen aan een voorbereidingstraject. De drie atletiekverenigingen AV Triathlon, Altis en Pijnenburg werken daarin samen. Het programma beslaat twaalf weken waarin de deelnemers elke zondag in groepsverband een steeds langere afstand afleggen, van 21 km tot 30/32 km. Doordeweeks traint ieder zelf nog twee of drie keer. Het doel is de marathon van Rotterdam, maar met dit schema kan men ook trainen voor een andere marathon in het voorjaar. Deelname is geschikt voor wie de halve marathon binnen 2.15 uur volbrengt. Het programma is geschikt voor mensen die voor de eerste keer een marathon willen lopen, of die hun prestaties willen verbeteren.

De deelnemers worden ingedeeld in drie tempogroepen. Elke tempogroep staat onder leiding van ervaren hardlooptrainers/-begeleiders. De omvang van de groep ligt tussen de 8 en 18 lopers. Om een goed advies te krijgen over het te lopen tempo, is er op 21 januari een hartslagzonetest bij AV Pijnenburg in Soest.

Elke zondag is er een andere route door de wijde omgeving van Amersfoort en Soest. De start is bij een van de clubhuizen of een ander centraal punt. De lopers komen in mooie en verrassende natuurgebieden, zoals Den Treek, Soesterduinen, de Heuvelrug (Let de Stigterpad), Austerlitz, Lage Vuursche, Baarn, Eemland, Zeist en Gelderse Vallei.

DEELNAME De gevarieerde omgeving en de gesprekken met loopmaatjes maken dat de kilometers vanzelf voorbij vliegen. Een ander voordeel is dat de beginnende marathonloper veel belangrijke informatie krijgt aangereikt. Bijvoorbeeld over schoenen, kleding, voeding en drinken.

Deelname kost 75,00 euro. Wie daarna lid wordt van een van de atletiekverenigingen, hoeft dit bedrag niet te betalen. Wie meer wil weten is welkom op de informatieavond op 13 januari om 19.30 uur in het clubhuis van AV Triathlon. Mailen kan naar prcommunicatie@avtriathlon.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie