Afbeelding
Privébezit Vasco van der Valk

Vasco van der Valk maakt overstap naar ONK SuperCup 1000

9 maart 2020 om 18:45 Overig

AMERSFOORT Na een aantal jaren in buitenlandse competities, maakt motorcoureur Vasco van der Valk (20) uit Amersfoort nu de overstap naar een nationaal kampioenschap, het ONK SuperCup 1000. Zoals de naam van de competitie al verraadt, stapt Van der Valk ook vanuit de Supersport 600 over naar de ultieme klasse: de 1000 cc Superbikes. ,,Plan is om, bij positieve resultaten, ook wildcards in buitenlandse competities te doen, waarbij natuurlijk een wedstrijd in het IDM al met potlood is ingevuld", aldus de Amersfoorter in een persbericht.

Voor de jonge coureur is er het afgelopen jaar veel veranderd. Zo studeert hij tegenwoordig aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, waarvoor hij -zeker in het eerste jaar- zijn aandacht moet verdelen tussen racen en studeren. ,,Dat valt niet altijd mee, want in de studiepunten-regeling van de bekende universiteit mag er eigenlijk geen fout meer gemaakt worden; alle punten moeten behaald worden. Dit betekent dat ik soms moet schipperen met tijd en aandacht, maar ook dat de hulp vanuit KNMV en Erasmus Universiteit van cruciaal belang zijn gebleken."

Van der Valk gaat rijden op een Kawasaki Ninja ZX-10R. De 998cc sterke superbike staat in het racewereldje bekend als ,,het machtige 'wapen' van het groene merk", waarmee wereldwijd de bete resultaten worden behaald, waaronder vijf wereldtitels op rij. ,,De ZX-10R is goed voor 203 PK en een topsnelheid tegen de 300 km/u. Ondanks mijn meer dan 10 jaar race-ervaring was dit een volledig nieuwe ervaring, maar de eerste test, afgelopen weekend op het circuit van Valencia, is zeer positief verlopen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie