Afbeelding
RTV Utrecht

Podcast Stadhuisplein: achterstandwijken dichterbij dan ooit?

23 februari 2020 om 12:53 Politiek Podcast 'Stadhuisplein Amersfoort'

AMERSFOORT Vanuit de espressobar in het Eemhuis weer een nieuwe de podcast in de serie 'Stadhuisplein'. Opiniemakers van De Stad Amersfoort (Jeroen de Valk), De Stadsbron (Eric van der Velden) en RTV Utrecht (Kees Hoogendijk) bespreken de politiek in Amersfoort. De gast van deze maand is Marc Smits, raadslid voor de SP. Achterstandswijken zijn dichterbij dan ooit. Dat zei Aedes, de vereniging voor woningbouwcoöperaties, vorige week. In buurten met veel sociale woningbouw voelen mensen zich onveiliger en neemt de overlast heftiger vormen aan.

Het realiseren van middeldure en dure huur- en koopwoningen tussen de sociale huurhuizen is een oplossing die veel wordt genoemd. Onder andere minister Stientje van Veldhoven van Wonen zegt dat. Marc Smits denkt dat dit niet perse de oplossing is. Hij denkt dat er te veel gebouwd wordt om er aan te kunnen verdienen. ,,De traditie van volkshuisvesting is volledig losgelaten."

De politieke duiders maken zich zorgen over de wijze waarop in rap tempo woningen worden gebrouwd in de stad. Eric van der Velden van De Stadsbron mist de tijd waarin stadarchitecten zoals Berlage nadachten over hoe wijken eruit zouden moeten zien. ,,Als ik kijk naar de nieuwbouw langs de Hogeweg, dan stemt mij dat somber. Stapelen, stapelen, stapelen…er wordt liefdeloos gebouwd."

Beluister hieronder de podcast van de maand februari. 

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie