Cursisten trainen in de omgeving van Birkhoven.
Cursisten trainen in de omgeving van Birkhoven. Ries de Beer

Sportief genieten in Birkhoven

27 februari 2020 om 07:15 Overig

AMERSFOORT Nordic Walking: lopen met stokken, in een tempo dat ligt tussen wandelen en hardlopen. Met deze sport activeert de loper vrijwel alle lichaamsspieren.

Bij toepassing van de juiste techniek is het niet belastend, maar wel een hele goede manier om fit te blijven. Onder begeleiding van twee ervaren trainers start de volgende basiscursus op 7 maart om 9.00 uur vanaf het clubhuis van sportverenging AV Triathlon in bosgebied Birkhoven. Aansluitend vindt het vervolg plaats op de volgende drie zaterdagen van maart, dezelfde duur van 1,5 uur, starttijd en locatie. Iedere zaterdag- en woensdagochtend traint de Nordic Walking-groep. Bij de vierdaagse cursus is er aandacht voor materiaal, outfit, oefeningen én techniek. Het lenen van lesstokken is bij de prijs van 25,00 euro inbegrepen.

Trainer Anneke Rademaker: ,,Weer of geen weer, iedere zaterdag- en woensdagochtend trainen twee groepen wandelaars in de prachtige omgeving van het bos Birkhoven, de Korte en Lange Duinen. Met een beetje fantasie waan je je in Scandinavië. Gedurende anderhalf uur lopen de groepen in hun eigen tempo. De basiscursus is een vereiste om goed mee te komen, omdat daar extra aandacht is voor de techniek rondom Nordic Walking."

Weer of geen weer, we gaan naar buitenAanmelden kan door een bericht te sturen naar NordicWalking@avtriathlon of bellen met Anneke Rademaker: 06-20270713. Meer informatie op avtriathlon.nl/basiscursus-nordic-walking-start-in-maart-of-oktober/.

HARDLOPEN Jouw eigen benen (weer eens) uitdagen? Op korte termijn starten er nieuwe cursussen. Waaronder op zaterdag 4 april 2020 de cursus 'Start Running'. Deze twaalfweekse cursus 'leren rennen' kost euro 45 euro. Meer informatie is te vinden op www.avtriathlon.nl/hardlopen/cursussen/startrunning.

SPORTIEF WANDELEN Dat kan ook bij deze club. Er meerdere groepen, zodat ieder op zijn eigen tempo kan wandelen. Veel mensen denken dat wandelen saai is en geen echte sport. Die mensen worden uitgedaagd om eens mee te komen lopen. Veel gehoorde reacties na een proefles; ,,Ik wist niet dat sportief wandelen zo actief kon zijn." Met wandelen wordt onder meer het risico op diabetes verlaagd en doordat mensen ontspannen, wordt ook de nachtrust beter.
Meer informatie op www.avtriathlon.nl/wandelen of op een zaterdagochtend om 8.45 uur in het clubhuis aanmelden aan de bar.

GEVORDERDE HARDLOPERS Ook gevorderde hardlopers kunnen op andere niveaus instromen. Er zijn instroomcurssussen voor de 5 kilometer opbouw, 10 kilometer opbouw of de halve marathon. Kijk op https://avtriathlon.nl/hardlopen/cursussen.

Het clubhuis van AV Triathlon ligt rechts naast het Bosbad aan het einde van het pad.

Dit artikel wordt aangeboden door AV Triathlon.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie